Bezový cheesecake
Cheescake, lahodný dezert s neotřelou chutí jarních květů bezu,si připravíte podle našeho receptu. Neváhejte s přípravou, květy nelze sbírat příliš dlouho. Odkvetou a budete muset čekat dlouho na možnost dezert opět připravit.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 393 kJ / 3 440 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,94 g |
Tuky | 224,87 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,41 g |
Sacharidy | 225,59 g |
Postup přípravy
Na korpus rozdrťte sušenky a smíchejte s rozpuštěným máslem, směs rovnoměrně napěchujte na dno formy, velice dobře to jde vypouklou stranou lžíce. Takto připravený korpus dejte na čtvrt hodinky chladit do lednice. Krok 3: Do mísy přesejte cukr, ať v něm nejsou hrudky a promíchejte ruční metlou s vejci a žloutkem, postupně přidávejte tvaroh, krémový sýr, ochucenou smetanu, bezový sirup, limetkovou šťávu. Se šťávou z limetky opatrně, bezový sirup většinou již obsahuje citrony, tak ať nemáte pak cheescake zbytečně moc citrusový. Namíchaný krém nechte chvíli odpočívat, aby z něj vyšly na povrch nežádoucí bublinky. Párkrát s mísou bouchněte o stůl či pracovní desku, aby bublinky popraskaly. Krok 4: Troubu předehřejte na 160 °C.
Připravený krém nalijte do formy, opět formou bouchněte, vyjdou bublinky, které se stihly ještě utvořit, zároveň se vyrovná povrch cheescaku a můžete ho vložit do trouby. Těsně pod mřížku dejte plech, výšku zvolte tak, aby se pod mřížku krásně vlezl, do plechu nalijte horkou vodu, v troubě se utvoří pára, rychle na mřížku postavte formu s cheesecakem a zavřete. Krok 5: Cheesecake pečte asi 35-40 minut. Prvních 30 minut troubu neotvírejte. Poklepáním lžící na bok formy zjistíte konzistenci cheesecaku, pečení končí ve chvíli, kdy se krém třepe jako želé. Povrch cheesecaku by neměl zhnědnout. Krok 6: Upečený cheesecake nevyndávejte ven hned, nechte ho v pootevřené troubě chladnout. Vychladlý cheesecake pak ještě uložte na pár hodin, ideálně přes noc, do lednice.
Zveřejněno 18. 6. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bezový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7n8
Moje poznámka
Bezový cheesecake
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z7n8
Nejnovější recepty
Křupavé sušenky
Přidáno před 46 minutami
Restované kuřecí prso se žampiony a mrkví (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Zdravá snídaně nejen pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Lehký salát s balkánským sýrem i pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Focaccia z červené čočky bez mouky (pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Smažený celer se sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová bratislavská plec
Neregistrovaný před 10 minutami
Tvarohové muffiny s čokoládou
kustka před 17 minutami
Vepřové maso v kedlubnách
Neregistrovaný před 20 minutami
Míša řezy
Neregistrovaný před 23 minutami
Kuskusový nákyp s ovocem
Neregistrovaný před 27 minutami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
Neregistrovaný před 29 minutami
Křupavé sušenky
Neregistrovaný před 35 minutami
Mufiny z jablečného těsta
Neregistrovaný před 37 minutami
Pohádkový pohár
Neregistrovaný před 38 minutami
Guláš na černém pivu
FOXCZ před 39 minutami
Suroviny:
sušenky máslové,
máslo,
květy černého bezu,
smetana ke šlehání,
tvaroh plnotučný,
sýr měkký tavený,
cukr moučkový,
vejce,
žloutek,
květy černého bezu,
limetka
Komentáře (16)