Vepřová krkovice plněná česnekem

Anna Kocikova Kuchařka:

7 porcí Vepřové maso 14 názorů

Vepřová krkovice plněná česnekem
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů
513

Suroviny

1200 g vepřové krkovice v celku/můžeme nahradit vepřovou plecí
1,5 palice česneku
provázek nebo nit na upevnění masa
na marinádu budeme potřebovat
350 ml černého 10% piva
1 lžíci oleje
4 lžíce Worcesteru
2 lžíce čerstvého na jemno nastrouhaného zázvoru
1/2 lžičky mletého pepře
na pečení budeme potřebovat
2 lžíce vepřového sádla
1 lžičku celého kmínu
1 větší cibuli nakrájenou nadrobno
4 větší stroužky česneku nasekaného nadrobno
vodu na podlití
sůl
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V menším, hlubším hrnci s pokličkou, kde se nám natěsno vejde celý kus masa, umícháme z uvedených surovin marinádu.

  2. Do očištěného a osušeného masa uděláme ostrým nožem hluboké zářezy, které mírně osolíme a do každého zářezu dáme tolik oloupaných stroužků česneku, kolik se jich tam vejde. Maso upevníme pro udržení tvaru nití a naložíme nejlépe přes noc do hrnce s připravenou marinádou.

  3. Po uležení maso z marinády osušíme, osolíme a vložíme do hlubší pánve na cibuli a česnek, který jsme nechali cca 5 minut orestovat na rozehřátém sádle s kmínem.Maso necháme ze všech stran prudce zatáhnout a poté ho přemístíme i s výpekem do pekáčku. Podlijeme zbytkem marinády, přidáme 200 ml horké vody a přiklopíme druhým dílem pekáčku.

  4. Vložíme do předehřáté trouby na střední výkon pečeme přibližně 120 minut. V průběhu pečení maso přeléváme šťávou a podle potřeby malinko podléváme horkou vodou. V závěru pečení odstraníme víko, do výpeku seškrábeme výpečky, které se utvořily po stranách pekáče a maso dopečeme doměkka.

  5. Z masa odstraníme nitě, nařežeme na porce a podáváme například s knedlíkem a se zelím. Také můžeme část upečeného masa odložit stranou a další den krájet na tenké plátky, ke kterým podáváme pečivo namazané ztuhlým vypečeným sádlem.

Poznámka

Zelí jsem dělala podle receptuhttp://www.toprecepty.cz/recept/34438-kedlubnove-z... jen jsem na začátku přidala na drobné kostičky nakrájenou slaninu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová krkovice plněná česnekem

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    vybusna::-8:-8:-KMilunko,fakt mě to od Tebe moc potěšilo:-*
    Já teda po jiných webech s vařením nechodím,jen tady,když je přidaný odkaz,tak se podívám,jak se co dělá:yes:Jinak mám manžela,který je"chronický"nákupčí masa ve velkém(někdy je to doslova o ústa:-D)a mě pak při porcování šrotí v hlavě,co by se s tím,či oným dalo udělat.
    Vidíš,teď mě tak napadlo,kdyby byla hezká,čerstvá a né moc silná lahůdková cibulka,tak by se ty otvory v mase(krkovička,plecko)mohly vymazat hořčicí a zasunout ty cibulky i s natí.Určitě by to bylo na řezu moc hezké:-)
    To by si mohli udělat i ti,kterým česnek nedělá dobře:-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    Anna Kocikova: aaale trt makovy som....ja viem akurat dobre odkukavat a hladat take na oko dobre recepty...A nigusa to ozaj nemyslela spatne....je to tym, ze ja som ozaj takto krasne (a bezpochyby ani ona) upecenu , cesnakovu krkovicku , nevidela....

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    vybusna:Milunko,díky za komentář,za dotaz i za bodík:-KZvláště od Tebe si toho opravdu považuji,protože Ty jsi kuchařinka-pekařinka každým coulem:-*:yes::yes:
    Milu,opravdu jsem do hlubokých zářezů v mase poctivě zasouvala jeden stroužek česneku za druhým.Těch tunýlků v mase bylo snad 6,nebo 7 a stroužky byly dost velké:yes:
    Jak píše paní nigina na Tvém blogu,že mám ten česnek na řezu jen poukládaný(vím,že to nemyslela špatně:-D)tak takovou mystifikaci vůči druhým bych vážně neudělala.Proto u většiny svých receptů fotím i postup,byť je to pro mě dost namáhavé:-)
    Ale tohle jsem pekla hlavně z toho důvodu,že jsem potřebovala něco nevšedního na studenou obloženou mísu...a také se to druhý den líp krájelo,než teplá verze k obědu;-):-D
    Ale Mili,vždyť Ty máš to maso na řezu také velice hezké:yes:Jen toho česneku je tam míň,ale to vůbec nevadí:-*

    Milu,ještě jednou díky a Luciášku,Tobě samozřejmně také:-*:-K

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    vybusna:Co mas z toho, ja zasnu u tolika kucharek, Tebe nevyjimaje;-).A uz jsem se smirila s tim, ze umu Tebe, Anicky, Andrej, Cathleen, zizaly atd., nemam sanci dosahnout:-D.
    Take pridam bod, moc hezka prace s krkovici.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    chocolate: no a som zase tam kde som nechcela byt....vies kolko som toho cesnaku do takeho kuska masa strcila....ja toto nechapem....fakt nechapem.....ale prisaham, ze budem skusat stala a stale;-) No a anicka ma samozrejme odo mna bod, nerobila som celkom ako ona, ale za tu mozaiku si to zasluzi....:yes:

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    vybusna:Milu, rozklikni si slider, na ctvrte fotce, kde je maso studene, je krasne videt, ze je to prospikovane.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna

    Anicka....tento tyzden som piekla krkovicku a uz neviem po kolkykrat som sa usilovala dosiahnut mozaiku, ako mas na obrazku Ty. Ja uz neviem kolko cesnaku tam mam nastrkat ale nanajvys mi vyjde toto
    http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4468#comment-61...
    V recepte davam odkaz aj na tento Tvoj a dnes mi napisala jedna dama, ze ten cesnak mas na tom masku poukladany, ze to nie je ten cesnak naspikovany. Ciastocne by sa mi ulavilo, pretoze uz fakt neviem, co robim zle :-) Prosim Ta...takze je to ten cesnak naspikovany a na reze je takto krasny, alebo mas naukladany rozrezany upeceny cesnak vo vypeku? ja som fakt slepa....

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Danca:Dani,díky:-*Uděláš mi velkou radost a věřím,že si opravdu pochutnáte:yes:

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Už je naplánovaná na víkend!:-p:-p;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Jsem ráda,že se Vám moje bašta líbí:-*Děkuji za milé komentáře i hodnocení:-K:-KA na oplátku vás všechny zvu k obědu,jen se musíme domluvit na termínu...z této várky už není nic;-):-))

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Nechal bych se pozvat na obběd :yes::-p +

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Já byc prosila tu studenou porci:-Kděkuji Drahu jako vždy:yes::yes:

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    No teda!!:-)):-)):yes::yes::yes:Teda to jo:yes::yes:

    Odpovědět

  • Josifek Josifek

    No a je jasný co bude v sobotu k obědu.:-p

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo