Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 173 kJ / 1 953 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 201,08 g |
| Tuky | 91,37 g |
| Vláknina | 7,20 g |
| Cholesterol | 1,02 g |
| Sodík | 442 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 79,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Předvařené dršťky zalijeme vodou a povaříme asi půl hodiny. Poté dršťky nakrájíme na nudličky (vodu po vaření nevyléváme).
Krok 2: Na sádle osmažíme cibuli skoro dozlatova, zaprášíme moukou a za stálého míchání doděláme, až mouka zpění a zbělá.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Jíšku zalijeme vývarem z drštěk, rozmícháme a provaříme. Krok 3: Přidáme pokrájené dršťky. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou.
Zveřejněno 17. 11. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Moje poznámka
Dršťky zadělávané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9RX4
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 18 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 18 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 2 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 2 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 3 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 3 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 3 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 3 hodinami
Mila kuličky
Marule před 4 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 5 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 6 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 24. 12. 2025 14:45
Suroviny:
dršťky,
voda,
sádlo,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
česnek,
majoránka,
paprika sušená sladká
Komentáře (5)
***
Aby jídlo nemělo tzv. "psí" barvu, tak jsem ho přibarvil mletou paprikou
Profesionální by bylo papriku "rozpustit" v horkém tuku...
...ale já to odbyl rozmícháním samotné papriky přímo v jídle