Dršťky v sýrovém těstíčku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: cca 20 minut 3 porce Jiné maso 10 názorů

Suroviny

300 g uvařených drštěk
3 prolisované stroužky česneku
mletý pepř
sůl
Těstíčko:
100 g jemně nastrouhaného uzeného eidamu
2 vejce
3 lžíce mléka
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce granulovaného česneku
olej na smažení
sůl na dochucení
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky nakrájíme na proužky přibližně stejné velikosti.
    Po obou stranách je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.

  2. Z uvedených surovin v míse umícháme těstíčko, které by mělo mít hustotu jako na kapání do polévky. Podle potřeby dochutíme solí, obalíme v něm dršťky, které ihned vkládáme do vyšší vrstvy horkého oleje a smažíme cca 4minuty z každé strany.
    Po osmažení klademe na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  3. Můžeme podávat jako hlavní chod s bramborovou kaší. Ale také je to velice dobrá chuťovka jen tak s čerstvou zeleninou.

Poznámka

V těstíčku máme rádi smaženou slezinu i plíčky.

Když vařím zadělávané dršťky nebo polévku, tak vždy z uvařených drštěk vyberu hodně vysoké masité kousky a musím tuto mlsku vždy připravit :-)

Už jsem těstíčko dělala i z nastrouhaných tvarůžků, ale velice špatně se to smažilo. Osvědčil se mi eidam, ať už uzený nebo obyčejný.

Dršťky potírám prolisovaným česnekem, ale do těstíčka dávám granulovaný. Čerstvý prolisovaný má při smažení náběh na nahořklou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 294 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dršťky v sýrovém těstíčku

Tématické fráze: nejlepší recept zadělávané dršťky drzky zadělávané držky drstky zadělávané dršťky recepty z dršťěk dršťky smažené v sýrovém těstíčku obalené držky dršťky v těstíčku syrove držky řízky z dršťek řízek z drštek řízky z dršťky zadělávané dršťky recept co jsou držky zadelavany drzky recept na zadělávané dršťky recepty z dršťky v těstíčku co z drštěk recepty s drztek