Sádlové rohlíčky s česnekem
Pečení domácích rohlíků není žádná věda a je zapotřebí k němu přistupovat s dobrou náladou. Jen tak se dílo podaří s minimálním úsilím a budete z nich mít o to větší radost. Vůně česneku zajisté přiláká do kuchyně celou rodinu.
Suroviny pro 24 kusů
24kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 156 kJ / 3 144 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 90,60 g |
| Tuky | 87,06 g |
| Vláknina | 27,68 g |
| Cholesterol | 84 mg |
| Sodík | 6,57 g |
| Sůl | 16,35 g |
| Sacharidy | 487,67 g |
Postup přípravy
Krok 1: Běžným způsobem zaděláme kynuté těsto, nejlépe to půjde v domácí pekárně. Jako první dáme do nádoby vlažné mléko, rozpuštěné vlahé sádlo, vařené a vychladlé jemně nastrouhané brambory. Pak přidáme prosátou mouku smíchanou se solí a nahoru rozdrobíme droždí. Zvolíme program Těsto.
Krok 2: V průběhu zpracování těsta rozehřejeme sádlo a do horkého přidáme prolisovaný česnek. Promícháme, česnek necháme jen zpěnit, tím se nám rozvoní a ihned odstavíme. Trvá to jen pár sekund.
Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na tři díly, zpracujeme je do bochánku a necháme cca 5-10 minut trochu vykynout. (Těsto se pak lépe rozvaluje).
Krok 4: Bochánky rozválíme do kruhu o průměru zhruba 36 cm. Potřeme vlažným sádlem s česnekem a kolečkem na pizzu rozdělíme buď na 8 nebo 12 výsečí. Smotáme do rohlíčků (viz foto), uložíme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení a necháme chvíli kynout.
Krok 5: Vykynuté rohlíčky orosíme sprejem vlažnou vodou, posypeme kmínem a ještě jednou orosíme. (Povrch se může místo vodou potřít rozšlehaným vejcem, kmín bude i lépe držet).
Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 15 minut při 210-220 °C. Čas pečení je pouze orientační, menší rohlíčky se budou péct kratší dobu, než ty větší. Po upečení je odložíme na mřížku a necháme vychladnout.
Zveřejněno 3. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sádlové rohlíčky s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXGy
Moje poznámka
Sádlové rohlíčky s česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PXGy
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 5 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 6 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 9 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
brambory,
mléko,
sádlo,
droždí čerstvé,
sádlo,
česnek,
kmín celý
Komentáře (5)