Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 800 kJ / 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,20 g |
Tuky | 30,29 g |
Vláknina | 3,84 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 24,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky zbavíme blan, naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Potřeme je olejem a necháme aspoň 4 hodiny odležet v chladu.
Krok 2: Před přípravou je osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a poklademe sýrem smíchaným s vejci. V kastrole rozehřejeme olej a osmažíme nejprve stranu bez sýra, pak i stranu se sýrem. Opečené roštěnky vyjmeme a uložíme do tepla.
Krok 3: Do výpeku dáme žampiony nakrájené na tenko, orestujeme, podlijeme vínem a přidáme protlak a trochu vývaru. Povaříme.
Krok 4: Na talíři roštěnky položené sýrem nahoru přelijeme omáčkou a ozdobíme rajčátky.
Zveřejněno 27. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portugalské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zNA
Moje poznámka
Portugalské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zNA
Nejnovější recepty
Koláč s tvarohem a rybízem
Přidáno před 1 hodinou
Lečo v omeletě
Přidáno 3. 7. 2025 08:29
Jahodové nanuky se zakysanou smetanou
Přidáno 2. 7. 2025 19:13
Květák bez smažení
Přidáno 2. 7. 2025 16:46
Kuličky z mletého masa plněné rajčátky s bylinkovou polentou
Přidáno 2. 7. 2025 13:51
Cuketová směs na cokoli
Přidáno 2. 7. 2025 08:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s cizrnou
TondaJ před 14 minutami
Šťáva z květů černého bezu 2
Jindriskas před 44 minutami
Bezé ořechová roláda se šlehačkou
Jandulka13 před 1 hodinou
Gnocchi s cuketou
veronika_straka před 1 hodinou
Květákové karbanátky
Valis před 1 hodinou
Domácí papardelle (nebo tagliatelle)
janatka před 2 hodinami
Rybízový koláč s drobenkou
kunananuk před 2 hodinami
Květáková kari rýže s kokosovým mlékem
janatka před 2 hodinami
Paštika z kuřecích jater
Janet.P před 2 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
česnek,
pepř,
protlak rajčatový,
vejce,
sýr nastrouhaný,
žampióny,
víno červené,
olej,
vývar masový,
rajče
Komentáře (1)