Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 800 kJ / 669 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,20 g |
Tuky | 30,29 g |
Vláknina | 3,84 g |
Cholesterol | 578 mg |
Sodík | 1,22 g |
Sůl | 2,92 g |
Sacharidy | 24,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Roštěnky zbavíme blan, naklepeme a na několika místech nařízneme, aby se nekroutily. Potřeme je olejem a necháme aspoň 4 hodiny odležet v chladu.
Krok 2: Před přípravou je osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a poklademe sýrem smíchaným s vejci. V kastrole rozehřejeme olej a osmažíme nejprve stranu bez sýra, pak i stranu se sýrem. Opečené roštěnky vyjmeme a uložíme do tepla.
Krok 3: Do výpeku dáme žampiony nakrájené na tenko, orestujeme, podlijeme vínem a přidáme protlak a trochu vývaru. Povaříme.
Krok 4: Na talíři roštěnky položené sýrem nahoru přelijeme omáčkou a ozdobíme rajčátky.
Zveřejněno 27. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portugalské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zNA
Moje poznámka
Portugalské roštěnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2zNA
Nejnovější recepty
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramborové pyré se šafránem, vepřová panenka s omáčkou ze sušených rajčat a švestek
Přidáno 14. 5. 2025 18:09
Dušená mrkev s medailonky z panenky
Přidáno 14. 5. 2025 12:59
Jednoduché rizoto s mletým masem
Přidáno 14. 5. 2025 12:27
Vaječný bagel
Přidáno 13. 5. 2025 19:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
Danavoldrichova před 27 minutami
Přílohový salát z opečených brambor
RadkaD. před 31 minutami
Nakládané vepřové řízky
RadkaD. před 34 minutami
Květákové bramboráčky
RadkaD. před 36 minutami
Kedlubny v sýrovém těstíčku
daniela1262 před 3 hodinami
Linecký koláč s jahodami
zuzi777a před 13 hodinami
Trdelník...maxi
veverka30 před 14 hodinami
Citronová treska s petrželkou
danka77 před 14 hodinami
Pikantní aztécká polévka - Sopa azteca
Antonausprag před 14 hodinami
Suroviny:
roštěná hovězí,
česnek,
pepř,
protlak rajčatový,
vejce,
sýr nastrouhaný,
žampióny,
víno červené,
olej,
vývar masový,
rajče
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.