Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 364 kJ / 4 628 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 83,86 g |
Tuky | 228,56 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 630 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,57 g |
Sacharidy | 511,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a pekáček 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a vlijeme do mísy. Přidáme kůru z poloviny dobře omytého citronu a rum - pokud nechceme, není to nutné. Vše důkladně promícháme a vlijeme na připravený plech. Krok 2: Dáme péct do předehřáté trouby na 8 minut, jakmile těsto "naskočí", snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme 15-20 minut (podle trouby) dozlatova. Korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Z másla pokojové teploty, tvarohu a cukru ušleháme krém. Přidáme jemně nastrouhané oplatky, můžeme přidat i několik nastrouhaných ořechů a zašleháme spolu s rumem do krému. Vzniklý krém natřeme na upečený korpus v silnější vrstvě a uhladíme. Povrch můžeme polít bílou nebo hořkou čokoládou, posypat sekanými ořechy nebo jen čokozdobením.
Do mísy dáme všechny sypké suroviny a promícháme. V mléce rozkvedláme vejce, přidáme olej a vlijeme do mísy. Přidáme kůru z poloviny dobře omytého citronu a rum - pokud nechceme, není to nutné. Vše důkladně promícháme a vlijeme na připravený plech. Krok 2: Dáme péct do předehřáté trouby na 8 minut, jakmile těsto "naskočí", snížíme teplotu na 160 °C a dopečeme 15-20 minut (podle trouby) dozlatova. Korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 3: Z másla pokojové teploty, tvarohu a cukru ušleháme krém. Přidáme jemně nastrouhané oplatky, můžeme přidat i několik nastrouhaných ořechů a zašleháme spolu s rumem do krému. Vzniklý krém natřeme na upečený korpus v silnější vrstvě a uhladíme. Povrch můžeme polít bílou nebo hořkou čokoládou, posypat sekanými ořechy nebo jen čokozdobením.
Zveřejněno 9. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy s Roger krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Ey7
Moje poznámka
Řezy s Roger krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Ey7
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 28 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 2 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 2 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 2 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 2 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 3 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 3 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
sůl,
mléko,
olej,
vejce,
rum,
kůra citronová,
máslo,
tvaroh jemný,
cukr moučkový,
oplatky,
rum,
čokoláda
Komentáře (7)