Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 687 kJ / 5 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,21 g |
Tuky | 297,71 g |
Vláknina | 38,10 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 726 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 632,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.
Krok 2: V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec tekutou čokoládu - nesmí být horká.
Krok 3: Do jiné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a kakao. Po částech vmícháme do čokoládové směsi. Ušleháme hladkou hmotu.
Krok 4: Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Krok 5: Troubu zahřejeme na 180 st. Dortovou formu o průměru 22-26 cm vymažeme máslem, nalijeme těsto a urovnáme. Pečeme asi 35-45 minut. Nutno vyzkoušet špejlí, aby byl upečený prostředek.
Krok 6: Necháme vychladnout a pak korpus překrojíme dlouhým nožem a spodní díl potřeme marmeládou. Přiklopíme druhým dílem korpusu a potřeme marmeládou povrch i boky. Marmeládu použijeme bez kousků ovoce, aby byl povrch dortu hladký.
Krok 7: Čokoládu na polevu rozpustíme i se smetanou ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polijeme dort postavený na mřížce a polevu rozetřeme na povrchu i po stranách.
Krok 8: Necháme ztuhnout v lednici a před podáváním vyndáme alespoň hodinu předem.
Krok 9: Podáváme se šlehačkou umístěnou na talířku vedle dortu.
Zveřejněno 4. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Moje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 16 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 20 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 30 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 49 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 55 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
kypřící prášek,
kakao holandské,
marmeláda meruňková,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
smetana 33%
Komentáře (3)