Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 687 kJ / 5 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,21 g |
Tuky | 297,71 g |
Vláknina | 38,10 g |
Cholesterol | 2,06 g |
Sodík | 726 mg |
Sůl | 1,79 g |
Sacharidy | 632,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.
Krok 2: V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec tekutou čokoládu - nesmí být horká.
Krok 3: Do jiné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a kakao. Po částech vmícháme do čokoládové směsi. Ušleháme hladkou hmotu.
Krok 4: Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Krok 5: Troubu zahřejeme na 180 st. Dortovou formu o průměru 22-26 cm vymažeme máslem, nalijeme těsto a urovnáme. Pečeme asi 35-45 minut. Nutno vyzkoušet špejlí, aby byl upečený prostředek.
Krok 6: Necháme vychladnout a pak korpus překrojíme dlouhým nožem a spodní díl potřeme marmeládou. Přiklopíme druhým dílem korpusu a potřeme marmeládou povrch i boky. Marmeládu použijeme bez kousků ovoce, aby byl povrch dortu hladký.
Krok 7: Čokoládu na polevu rozpustíme i se smetanou ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polijeme dort postavený na mřížce a polevu rozetřeme na povrchu i po stranách.
Krok 8: Necháme ztuhnout v lednici a před podáváním vyndáme alespoň hodinu předem.
Krok 9: Podáváme se šlehačkou umístěnou na talířku vedle dortu.
Zveřejněno 4. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Moje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Nejnovější recepty
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 18 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 19 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno před 20 hodinami
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Lotus poháry s ovocem
Přidáno 13. 6. 2025 14:31
Rýže s brokolicí, kapií, žampiony a kukuřicí
Přidáno 13. 6. 2025 08:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodové poháry
Nickusek před 45 minutami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 1 hodinou
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 1 hodinou
Párky v domácím pizza těstě
Ivka I. před 1 hodinou
Kefírový koláč
Renata1101 před 1 hodinou
Palačinky s džemem
kacaba10 před 2 hodinami
Krkovička na česneku
Ostluzina před 3 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Vladik. před 4 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
káťa před 11 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
kypřící prášek,
kakao holandské,
marmeláda meruňková,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
smetana 33%
Komentáře (3)