Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 687 kJ / 5 661 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,21 g |
| Tuky | 297,71 g |
| Vláknina | 38,10 g |
| Cholesterol | 2,06 g |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 1,79 g |
| Sacharidy | 632,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čokoládu rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni.
Krok 2: V míse ušleháme 2 vejce a 4 žloutky do pěny. Postupně vmícháme polovinu cukru a vanilkový cukr, změklé máslo a nakonec tekutou čokoládu - nesmí být horká.
Krok 3: Do jiné mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem a kakao. Po částech vmícháme do čokoládové směsi. Ušleháme hladkou hmotu.
Krok 4: Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
Krok 5: Troubu zahřejeme na 180 st. Dortovou formu o průměru 22-26 cm vymažeme máslem, nalijeme těsto a urovnáme. Pečeme asi 35-45 minut. Nutno vyzkoušet špejlí, aby byl upečený prostředek.
Krok 6: Necháme vychladnout a pak korpus překrojíme dlouhým nožem a spodní díl potřeme marmeládou. Přiklopíme druhým dílem korpusu a potřeme marmeládou povrch i boky. Marmeládu použijeme bez kousků ovoce, aby byl povrch dortu hladký.
Krok 7: Čokoládu na polevu rozpustíme i se smetanou ve vodní lázni a umícháme dohladka. Polijeme dort postavený na mřížce a polevu rozetřeme na povrchu i po stranách.
Krok 8: Necháme ztuhnout v lednici a před podáváním vyndáme alespoň hodinu předem.
Krok 9: Podáváme se šlehačkou umístěnou na talířku vedle dortu.
Zveřejněno 4. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Moje poznámka
Sacher dort podle Karolíny Kamberské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1xXj
Nejnovější recepty
Piškotové nepečené šišky
Přidáno před 7 hodinami
Vanilkové pralinky
Přidáno před 8 hodinami
Neapolský salát
Přidáno před 10 hodinami
Staročeský kuba
Přidáno před 11 hodinami
Hrachová polévka s krutony
Přidáno před 12 hodinami
Marinovaná kuřecí játra v omáčce se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosky
veveruska73 před 32 minutami
Rumové kuličky z tatranek
Petik05 před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Danakoukolova před 3 hodinami
Išelské cukroví
Danakoukolova před 3 hodinami
Vosí hnízda
RNiklova před 3 hodinami
Jednohubky s pomazánkou z červené řepy
BinaSa před 3 hodinami
Vánočka Moniky Absolonové
Iricek před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
jitkahot před 4 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
TetianaCherneha před 4 hodinami
Nejlepší marokánky
H33inrich před 4 hodinami
Suroviny:
čokoláda hořká,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
máslo,
mouka hladká,
kypřící prášek,
kakao holandské,
marmeláda meruňková,
smetana 33%,
čokoláda hořká,
smetana 33%
Komentáře (3)