Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Uzený hovězí jazyk a bramborová kaše s pečeným česnekem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 60 min

105 min (45 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 650 kJ /
1 350 kcal
Bílkoviny36,02 g
Tuky30,61 g
Vláknina45,10 g
Cholesterol 63 mg
Sodík 173 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy218,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzený jazyk uvaříme doměkka a oloupeme. Nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: Z palic česneku odřízneme vršky tak, aby byly vidět všechny stroužky. Každou palici položíme na kus alobalu a zakápneme olivovým olejem. Zabalíme do alobalu. Krok 3: Pečeme v troubě nebo kvůli úspoře energie v remosce asi 45 minut. Česnek musí být úplně měkký. necháme ho vychladnout a pak rozbalíme a měkkou dužinu vymačkáme ze slupek. Upečený česnek je krásně krémový, nasládlý a neštípe. Krok 4: Brambory oloupeme a uvaříme doměkka v osolené vodě. Pak vodu slijeme, brambory rozmačkáme a přidáme k nim upečený česnek. Šťouchadlem rozmačkáme a po částech přidáváme horké mléko. Pak pomocí ručního šlehačem našleháme spolu s máslem. Podle potřeby ještě přisolíme. Krok 5: Na oleji usmažíme cibulku a poklademe ji na kaši.
Podáváme se zeleninovým salátem, který necháme přes sítko okapat.

Zveřejněno 15. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený hovězí jazyk a bramborová kaše s pečeným česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zyJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Uzený hovězí jazyk a bramborová kaše s pečeným česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2zyJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: Moc děduji, máme ho také moc rádi, jen je škoda, že je málokdy k dostání. :-K

:-)<3:yes: přímo luxusní :yes: mám uzený jakyk moc ráda :-K

Suroviny:
jazyk hovězí uzený, cibule, olej, brambory, česnek, olej olivový, mléko, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu