

Hovězí kližka na cibuli s houbovou bramborovou kaší
Suroviny
- 500 g hovězí kližky
- 5 cibulí (středních)
- 2 hrsti hříbků (nakrájených)
- 2 lžíce másla
- olej
- hovězí vývar
- tymián
- svazek petrželky
- sůl
- barevný pepř (mletý)
- Na kaši:
- brambory
- mléko (horké)
- máslo
- sůl
- - množství podle strávníků
Postup přípravy receptu
Kližku nakrájíme na plátky a na stranách nařízneme, aby se nezkroutily. Cibuli oloupeme a pokrájíme na proužky.
V kastrole rozehřejeme olej se lžící másla, vhodíme cibuli a necháme zesklovatět. Shrneme ji na stranu, vložíme maso a zprudka ho orestujeme. Osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, maso by nemělo být potopené a necháme dusit doměkka. Je-li třeba, podlijeme běhen dušení dalším vývarem, ale opatrně,´měla by zůstat přírodní šťáva zahuštěná jen cibulí.
Na pánvi rezehřejeme zbytek másla, přidáme plátky hub, osolíme a dusíme je doměkka.
Bramborovou kaši připravíme obyklým způsobem a vmícháme do ní podušené houby (část si můžeme nechat stranou na ozdobu).
Na talíře rozdělíme měkké maso, pokryjeme ho dušenou cibulí, podlijeme šťávou, přidáme bramborovou kaši, kterou ozdobíme plátky hub a hustě posypeme jemně pokrájenou petrželkou a lístky tymiánu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hovězí kližka na cibuli s houbovou bramborovou kaší
-
Místo másla dávám olej,když nemám hřibky dám žampiony je to mňamka
-
Místo másla dávám olej,když nemám hřibky dám žampiony je to mňamka
-
sedlakantonin: děkuji, mám radost, že chutnalo
-
drobet pracnější,ale vyplatí se to
nezbyla ani kapička
-
Krása
-
To je pecka
-
Aha, tak nic, už jsem hodnotila... No ale že jsem chtěla podruhé, to není bez významu...
-
Zase krása veliká...to ať mi nikdo neříká...
. Takže za mě 32. bod a ještě dlouho budu okukovat ty překrásné fotky omamné dobroty a pak jdu spát...možná se bude zdát o lese...
-
+32
-
Ještě jednou vše moc děkuju
Haničko - Tobě i za vyzkoušení, moc mě to potěšilo -
Dnes jsem dělala a je to skutečně vynikající.Jen jsem neměla hříbky, ale krásné čerstvé podhřiby.
-
-
Nádhera
+30
-
Eliza: Eli děkuju
a pro mě je zase ctí, že se Ti recept líbí
-
Krásný recept, Maruško, je mi ctí přihodit další, 29. bod..