Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným bílým vínem si doslova žádají o přílohu v podobě křupavého chřestu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 007 kJ / 4 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 304,80 g |
Vláknina | 160,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 96,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí žebírka naporcujte a krátce opečte na pánvi.
Krok 2: Až budou žebírka z obou stran opečená pěkně do hněda, můžete přidat koření, kořenovou zeleninu a bílé víno.
Krok 3: Vše dejte péct do trouby a žebírka pravidelně otáčejte a podlévejte vývarem. Celková doba pečení se pohybuje mezi 60 a 90 minutami, podle toho, jak vám peče trouba.
Krok 4: Chřest oloupejte, uvařte do křupava, ideálně v páře a servírujte k jehněčímu masu.
Zveřejněno 19. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk5W
Moje poznámka
Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk5W
Nejnovější recepty
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 3 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 13 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 16 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Bramborovo-cuketový bramborák plněný hermelínem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Sahula před 9 minutami
Vepřová játra dušená
Jirkavs před 31 minutami
Lehký cottage salát
Fitulka před 37 minutami
Bublanina II
dejvi01 před 46 minutami
Rajčatová polévka s nudlemi
Aknytsirk před 48 minutami
Polévka s krupicí a vejcem
Adinkaa před 2 hodinami
Bleskové Cottage bulky
Slivci před 2 hodinami
Domácí koprová omáčka
majka-24 před 3 hodinami
Brokolice s rajčaty, vejci a tofu
Dede. před 16 hodinami
Kynutý ovocný koláč s tvarohem
Tynaja před 16 hodinami
Suroviny:
žebra,
chřest,
zelenina kořenová,
víno bílé,
vývar masový,
sůl,
koření
Komentáře (2)