Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí žebírka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Jehněčí žebírka s pečenou cuketou kombinují bohatou a výraznou chuť jehněčího masa s jemnou a svěží pečenou cuketou. Žebírka jsou ochucena směsí aromatických bylinek a česneku, což jim dodává na chuti a křehkosti.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 271 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny55,98 g
Tuky100,55 g
Vláknina16,00 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 221 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy30,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Prelisovaný cesnak, soľ a olej utrieme na pastu. Rebierka potrieme pastou z oboch strán, uložíme na pekáč a podlejeme trochou vody. Krok 2: Navrch položíme vetvičku tymiánu a v rúre pri 170 °C pečieme 30 minút. Krok 3: Potom rebierka obrátime, posypeme mletou alebo drvenou rascou a pečieme ďalších 20 minút. Krok 4: Rebierka obložíme narezanou cibuľou a na kolieska narezanou cuketkou, ktoré osolíme a dopečieme asi 10 minút. Krok 5: Rebierka podávame s upečenou cuketkou a cibuľou, chlebom a obložíme zeleninou a rôznymi studenými omáčkami.

TIP: Desatero: Jehněčí maso- nejčastější otázky a odpovědi

Zveřejněno 30. 7. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pp9z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí žebírka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pp9z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Anna Kocikova: Anička, už nie, bohužiaľ...až na jeseň bude opäť :-);-)

Terezko,sem s tím krásným masiskem:-p:yes::-K

To by mohlo být moc dobré, zdroj jehněčího už snad mám, tak uvidím. Zatím uložím :-p:yes:

No musí to být bájo, jehněčí ale už dlouho u nás nebyly ke koupi, jinak jehněčí máme moc rádi. Já ještě víc mám ráda skopový, ale to u nás zmizelo z pultů úplně.

Tématické fráze:
jehněčí žebra, jehněčí žebírka-recepty, jehněčí žebra recept, jehněčí recept, jehněčí žebra recepty, pečená skopová žebra, jehněčí žebra na česneku, pečená jehněčí žebra, recept na jehneci zebra, skopová žebra, jehneci recepty, skopová žebra recept, skopová žebírka, recept jehněčí žebra, skopové žebra, recepty na jehněčí žebra, jehněčí žebra nejlepší recept, pečené jehněčí žebra, jehněčí řebírka, skopová žebra recepty

Suroviny:
žebra, česnek, sůl, olej olivový, tymián, cuketa, cibule, kmín mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu