Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Jahodové řezy s krupičkovým krémem jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který zaručeně potěší všechny milovníky sladkostí. Tento dezert spojuje lehký piškotový základ s jemným krémem z krupičky, který je dochucený čerstvými jahodami.
Suroviny pro 1 plech
plech 32×23 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 802 kJ / 3 538 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,96 g |
Tuky | 158,12 g |
Vláknina | 9,95 g |
Cholesterol | 1,09 g |
Sodík | 1,17 g |
Sůl | 3,11 g |
Sacharidy | 441,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejvyšší stupeň. Přidáme horkou vodu a vyšleháme hustou bílou hmotu. Do hmoty zašleháme olej a poté ručně metličkou vmícháme směs mouky se solí, kakaem a kypřicím práškem.
Krok 3: Těsto vlijeme na plech a dáme péct, po 5 minutách snížíme teplotu a dopečeme ještě 5-7 minut (podle trouby). Hotový korpus necháme na mřížce zcela vychladnout.
Krok 4: Mezitím připravíme krém a omyjeme jahody a necháme je okapat na sítu.
Krok 5: Krém můžeme udělat jednobarevný tak, že smícháme krupičku, cukr a pudinkový prášek. Dobře promícháme v mléce, uvaříme hustou kaši a ihned vmícháme máslo. Pokud chceme dvě barvy, tak uvaříme nejprve vanilkový, vlijeme a rozetřeme na korpus. Poté uvaříme jahodový a uvařený pak vlijeme a rozetřeme na vanilkovou vrstvu. Necháme vychladnout.
Krok 6: Zatím nakrájíme stopek zbavené jahody na plátky a ty poklademe na krém.
Krok 7: Podle návodu na obalu uděláme želatinu a mírně zchladlou jahody polijeme. necháme ztuhnout.
Krok 8: Po ztuhnutí nakrájíme řezy a můžeme je dozdobit šlehačkou.
Zveřejněno 25. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Moje poznámka
Jahodové řezy s krupičkovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68oBO
Nejnovější recepty
Bramborové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 16 hodinami
Horký zeleninový salát
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí prso, pečený květák s parmazánem. Vhodné pro diabetiky
Přidáno 16. 5. 2025 11:01
Pažitkovo-česneková omáčka se zastřeným vejcem
Přidáno 15. 5. 2025 10:13
Mrkvový dort s ořechy a smetanovým krémem
Přidáno 15. 5. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chřestový krém
Fitulka před 2 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
hanka.hzh před 33 minutami
Vepřové maso na houbách v jednom hrnci
kamilkamil před 40 minutami
Plněné bramborové knedlíky uzeným masem, zelí
Sassa před 42 minutami
Vietnamské letní závitky
petra.tumova před 51 minutami
Sekaná s přílohou hrášku a baby karotky
Vlak0078 před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
stefi.f47 před 1 hodinou
Jednoduché rizoto s mletým masem
Lenka.Zavadska před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Altara před 1 hodinou
Bramborový guláš se smetanou
imzlin@seznam.cz před 1 hodinou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
mouka polohrubá,
sůl,
prášek do pečiva,
kakao,
mléko,
krupice dětská,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
máslo,
mléko,
krupice dětská,
cukr krupice,
pudink jahodový,
máslo,
jahody,
želatina,
šlehačka
Komentáře (4)