Jahodové řezy

tejaja Kuchařka:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 18 názorů

511

Suroviny

těsto :
200 g krystalový cukr
1 dl oleje
1 dl vody
1 kypřící prášek do pečiva
4 vejce
200 g polohrubé mouky
náplň:
3 Zlaté klasy
12 dl kompotovaných jahod ( 2 fľaše )
2 vanilkové cukry
3 PL krystalového cukru
ozdoba:
2 dl šlehačky
1 zarovnaná PL práškového cukru
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok. Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť.

  2. Potrieme plnkou, ktorú necháme stuhnúť. Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu.

  3. Plnka:
    Kompótové jahody spolu so šťavou rozmixujeme alebo len troška rozvaríme. Do rozmixovanej masy pridáme Zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilínový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania. Necháme trocha vychladnúť a ešte teplú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.

  4. Šľahačka:
    smotanu vyšľaháme do tuha, pridáme cukor a ešte asi 2-3 minúty prešľaháme. Smotana udrží tvar aj bez stužovača.

Poznámka

Ak použijeme čerstvé alebo mrazené jahody, šťavy nebude dostatok, preto pridáme na rozmiešanie Zlatého klasu 1/2 l jahodovej šťavy.

V Čechách namiesto Zlatého klasu dostať Krémový prášek.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodové řezy

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Irenka Veleszová: myslíte do šľahačky? Podľa chuti, či máte radi sladšie alebo menej sladké ;-)

    Odpovědět

  • Irenka Veleszová Irenka Veleszová(neregistrovaný)

    Prosím pěkně na jeden kelímek,kolik lžíček práškového cukru. Předem děkuji za odpověď.;-):-8:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    I když moučníky nepřipravuju nějak často, tuhle radu si musím vepsat do paměti :yes:;-) Terezko, dík.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Nějak tady nenacházím svůj komentář a plus jsem dala, takže ještě jednou..plusík;-):yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • HankaPu HankaPu

    já jsem do teď taky dávála ztužovač jako Bibinka, :-//
    tak teď Terezko to vyzkouším podle tebe:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Díky za návod jak na šlehačku. Já dělám také jenom z trvanlivé, ale tenhle fígl jsem neznala. Za to patří bod.:yes::-))

    Odpovědět

  • Amira Amira

    Tejajo, prosím, dej zkušenosti, jak dělat šlehačku, do Tipy a triky. Díky, tam to nezapadne ;-)

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

  • pipre pipre

    Moc hezký receptík a s tou šlehačkou mám podobnou zkušenost. Také jsem začala používat trvanlivou. A s tím cukrem místo ztužovače určitě také vyzkouším Dávám bodík:yes:+

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Konečně mě to zaregistrovalo. Terezko, dobrý tip ;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Tejajo, já už jsem taky dávno zjistila, že ta trvanlivá smetana je i chuťově nějak poctivější a lepší;-), na omáčky a takový věci kupuju tu k okamžitému použití a když jí chci šlehat na jahody,na moučníky a zákusky taky kupuju trvanlivou a i když je dražší, tady se to opravdu vyplatí:-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Pardon, na to maslo sa pýtala Bibinka, ospravedlňujem sa :-8

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    vybušná, ešte sa mi nestalo, aby som mala maslo, ale opakujem, použiť trvanlivú šľahačku, nie tú s okmžitou spotrebou. Bolo mi povedané, že v trvanlivej šľahačkovej smotane musí byť deklarované množstvo tuku, inak by nevydržala, kdežto v tých s krátkou spotrebou sa to zvykne ošudiť:-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    cukor som do slahacky pridavala, ale krystal...takze asi to obmenim a zacnem pouzivat praskovy.

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo