Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krůtí prsa plněná, obalená a smažená

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 616 kJ /
864 kcal
Bílkoviny162,30 g
Tuky21,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 1,33 g
Sůl3,34 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné maso nakrájíme na 3 díly tak, aby vznikly poměrně stejné obdélníkové kusy (odřezky, špičky dáme stranou k jinému upotřebení). Maso položíme mezi 2 tyčky (hůlky, vařečky) a ostrým nožem uděláme nedokrojené zářezy cca 8-10 mm od sebe. Krok 2: Do každého zářezu vložíme půl plátku slaniny a do vedlejšího obdélníček sýru - tak naplníme všechny zářezy. Krok 3: Každý naplněný kus osolíme, okořeníme dle chuti a obalíme 2x v trojobalu. Krok 4: Do hluboké pánve dáme rozehřát větší vrstvu sádla (nebo arašídový olej) a velmi zvolna z obou stran osmažíme dozlatova. Vyndáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 5: Můžeme také dát do předehřáté trouby na 180 °C na plech vyložený pečicí podložkou nebo papírem. Poklademe každý díl plátkem másla a pečeme cca
8 minut, otočíme a pečeme stejně dorůžova i z druhé strany. Krok 6: Podáváme s různě upraveným bramborem, salátem podle chuti a lze použít i dip, tatarskou omáčku apod.

TIP: Jak vařit brambory v páře

Zveřejněno 25. 7. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Samozřejmě lze dělat i z kuřecích prsou. Nejlepší jsou se zrajícím sýrem a sedláckou slaninou. Strouhanku používám domácí z rohlíků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsa plněná, obalená a smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEpVM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krůtí prsa plněná, obalená a smažená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEpVM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

super já dala sýr nivu a klasickou šunku, jako přílohu bramborovo-mrkvovou kaši a listový salát se zálivkou

cora666: :-KDěkuji za komentář a přeji krásný, pohodová večer :-K

casino: :-)děkuji za komentář i rady :yes: a přeji krásný zbytek večera :-K Na válečku mám nástávce na 6 a 3 mm výšky těsta a brambory vyberu přibližně stejně velké a krájím je položené na lžíci :-K

Technická:
- "ostrým nožem uděláme nedokrojené zářezy cca 8-10 mm široké."
Místo 8-10 mm široké raději napsat 8-10 mm od sebe ;-)
- "Palce tu reď nejsou v nabídce"
Kliknout na poslední žlutý JEDNOBAREVNÝ emotikon a v rozšířené nabídce už jsou palce k dispozici :-)
***
Podle hůlek rozvaluji těsto..., ale to nedokrojené maso je pro mě novum :yes:

zdenka.s: :-D:-D:-D nevadí :-K

zdenka.s: :-)Zdeničko děkuji za milý a vtipný komentář. Palce tu reď nejsou v nabídce musí se někde okopírovat ;-) Hezký večer

Místo pacůi vyšly otazníky

U nás byl dneska oběd podle Marie Svarcové ????️, tato plněná prsa (my měli kuřecí) , brambory a skvělé okurkové řezy a byla to mñamka ????
Ten fígl s vařečkami mě doslova dostal do kolen,nedřív jsem " machrovala ', na co, přece umím udělat zářezy, a hned druhý se mi podařilo prokrojit skrz :-( geniální nápad
Maruško, přeji hezký , pohodový týden :-K a děkuji

Jaromira18: :-)děkuji za komentář a přeji hezký večer :-K

Dobrůtka, také to máme moc rádi.:-K:-K:-K

RubyRom: :-) děkuji za komentář, já také :-K přeji krásný den

To mám moc ráda :-K

Suroviny:
prsa krůtí, slanina, sýr, sůl, pepř mletý, koření grilovací, mouka hladká, vejce, strouhanka, sádlo

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu