Domácí vaječný koňak II.
Vánoce a vůbec zima je období, kdy si zatoužíme dát něco dobrého na zahřátí. Vaječný koňak je proto dobrou volbou. Na pečení sněhového cukroví potřebujeme bílky a žloutky tak ideálně využijeme.
Suroviny pro 2 litry
2litry
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 537 kJ / 3 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,30 g |
Tuky | 94,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 2,23 g |
Sodík | 327 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 237,70 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky s cukry vyšleháme do pěny.
Krok 2: Do směsi přidáme Salko, smetanu a kondenzované mléko. Vše zalijeme rumem a dobře promícháme.
Krok 3: Necháme 3 týdny uležet.
Zveřejněno 9. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí vaječný koňak II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQkK
Moje poznámka
Domácí vaječný koňak II.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRQkK
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 8 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 8 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 10 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 11 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 11 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 13 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 14 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 14 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 14 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 15 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 15 hodinami
Brasírovaný hovězí krk (aneb i mistr kuchař se splete)
Renata Svetnov před 17 hodinami
Suroviny:
žloutek,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
salko,
smetana,
mléko,
rum
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.