Suroviny pro 18 kusů
18kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 011 kJ / 3 349 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 75,23 g |
| Tuky | 99,68 g |
| Vláknina | 28,60 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 433 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 523,40 g |
Postup přípravy
Prohněteme ručně nebo v robotu. Krok 2: Poté těsto posypme troškou mouky a dáme kynout na 60 minut (ten, kdo má troubu s kynutím, má to rychlejší, ale lepší je nechat kynout pod utěrkou, třeba v mikrovlnce, samozřejmě nezapnuté, jen zavřené). Krok 3: Z vykynutého těsta uděláme cca 15 malých stejných válečků.
Dáme je na pekáč s pečicím papírem. Krok 4: Na válečkách uděláme 2-3 zářezy, bud žiletkou či ostrým nožem, nebo jiným způsobem.
Necháme znova dokynout cca 60 minut. Kdo nechce moc nadýchané, zkrátí čas na 30 minut. Krok 5: Troubu vyhřejeme na 180 °C a mezitím potřeme buchtičky vodou, nejlépe postřikovačem (nedotýkáte se těsta buchtiček a nemůže se stát, že těsto splaskne). Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 12-15 minut (musí být světlé, ne tmavé, jako třeba u loupáků či dozlatova, jako u rohlíků).
V parní troubě pečeme 12 minut. Krok 7: Pokud chcete, můžete ještě po vyndání posypat moučkovým cukrem.
Zveřejněno 24. 11. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské buchtičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96yv
Moje poznámka
Francouzské buchtičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96yv
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 16 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 17 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka
Tamarilka před 1 hodinou
Pečená červená řepa
Hanawagy před 1 hodinou
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 1 hodinou
Domácí vánočka
Zuzu10 před 1 hodinou
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 2 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 2 hodinami
Mila kuličky
Marule před 2 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 3 hodinami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 5 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 22 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hladká,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
cukr citronový,
droždí sušené,
sůl,
máslo,
žloutek,
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.