Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 5 547 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,25 g |
Tuky | 7,70 g |
Vláknina | 17,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,23 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 263,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Chlieb je pórovitý, pružný, zvonku chrumkavý. Použila som formu 10 cm x 25 cm, výška 7 cm. Je chutný aj bez semienok, samozrejme.
Semienka som dala ľanové a slnečnicové, mám vyskúšané aj iba zo samotnej pšeničnej múky. Cesto je dosť hydratované, ale forma podrží tvar.
Výhodou tohto chleba je jeho nenáročná príprava, odpadá miesenie, dlhšie čakanie na vykysnutie. Zvládne ho aj začiatočník. Iba zamiešame a sledujeme si čas a teplotu rúry.
Doba kysnutia závisí aj od teploty okolia, môžu byť mierne odchýlky od doby, ako uvádzam.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2023 16:05
18. 11. 2023 14:52
Rozhodně, ho zbaštíme a bude druhý pokus. Písnu, jaký byl chuťově. Teď jsem ochutnala a je to dobrý chléb s bublinkami s křupavou kůrčičkou , mňam ! Vůbec není cítit droždí! Snědla jsem tu křupavou patku a pak jsem k ní, zakusovala druhý řez chleba. K tomu fazolačku, nakyselo s uzeným! Asi blbuvzdorný recept, jinak si to vysvětlit neumím. Chleba se povedl!
18. 11. 2023 13:31
18. 11. 2023 13:27
18. 11. 2023 13:24
18. 11. 2023 11:13
18. 11. 2023 11:09
18. 11. 2023 11:01
18. 11. 2023 10:46
Na vrch nic netreba. Iba stierkou presunies cesto.
18. 11. 2023 10:41
18. 11. 2023 08:35
Cesto vo forme môžeš nechať aj dlhšie, neutečie. Proste aby forma bola plná a cesto samá bublina.
18. 11. 2023 08:10
21. 3. 2023 00:52
20. 3. 2023 20:33
20. 3. 2023 17:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 6 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 7 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 3 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 3 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 3 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 4 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 4 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 6 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Máte trochu jablek, hrušek nebo jiného ovoce, které se nevyplatí zavařovat? Připravte si rychlý kompot do hrnce
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Suroviny: voda, droždí sušené, cukr, sůl, kmín drcený, mouka hladká, mouka žitná chlebová,
Rychlý chléb z formy (bez hnětení)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBoZQ
33 názorů