Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy amoniové.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jaroslav231

Snadný

Suroviny

Porce: Řezů je plný plech,záleží na velikosti čtverečků.

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 549 kJ /
7 541 kcal
Bílkoviny147,25 g
Tuky342,18 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 911 mg
Sůl2,14 g
Sacharidy956,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozdělíme na 4 díly. Krok 2: Rozválíme na vále a doválíme na obráceném plechu, podle velikosti plechu. Krok 3: Upečeme. Krok 4: Krém: 25 dkg másla, 20 dkg moučky. Uvaříme z 1 litru a 3 pudinků pudink. Přidáme rum. Krok 5: Na první placku dáme krém, položíme druhou placku pomažeme rybizovou marmeládou,na ní třetí placku potřeme krémem a na to čtvrtou placku. Krok 6: Na řezy dáme papír, na to plech a zatížíme hrncem s vodou, dáme do lednice do druhého dne. Krok 7: Druhý den uděláme polevu. 1 bílek, 1 polévkové lžice teplé vody, moučku dle potřeby. Krok 8: Namažeme na řezy, uděláme injekční stříkačkou naplněnou marmeládou proužky asi 5cm od sebe. Krok 9: Napříč vidličkou počárujeme.

Zveřejněno 16. 8. 2009

Poznámka autorky jaroslav231

Oblíbené řezy naši rodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy amoniové.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvN9

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy amoniové.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvN9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Nadja: Máš pravdu, opravila jsem podle svého nejlepšího vědomí a svědomí;-):-)

:-( suroviny jsou naprosto nepřehledné - žádné rozdělení, které jsou na těsto, které na náplň, např. máslo a rum tam chybí vůbec, mléko a pudink - chybí množství,...... U pečení bych doplnila, že se upečou 4 placky.
Dobré by bylo popsat přípravu krému, nejen napsat suroviny.
:-// Začátečník si s tím neporadí - a to je škoda. :-//

Jaroslav231 3. 11. 2015 11:10
Polevu mícháme až je vše spojeno

Prosím, upřesněte, jak se dělá ta poleva.

Taky jsem kdysi dělala, neskutečně při pečení smrdí a jsou druhý den neskutečně dobré:-)).:yes:

S práškem do pečiva nemám vyzkoušeno, používám amonium neboli cukrářské droždí.

Mira Love: amonium se dá nahradit jedlou sodou, nevím jestli by to s tím práškem do pečiva nebylo moc tvrdé a jestli by to tak naskočilo.

Mira Love 21. 11. 2012 22:11
hanahcotton:
Jaky je prosim pekne rozdil mezi vasim amoniem a kypricim praskem do peciva??? ... DEKUJI!:-K

Mira Love 21. 11. 2012 22:07
A musi tam to ammonium carbonate byt?, nemuzu pouzit kyprici prasek? Patram po nem tady na Floride a nemuzu nikde najit. Na internete se pise toto: Ammonium carbonate is used when crushed as a smelling salt. It can be crushed when needed in order to revive someone that has fainted. It is also known as "baker's ammonia" and was a forerunner to the more modern leavening agents baking soda and baking powder. Takze jestli to dobre chapu, ammonium se tady vyrabelo nekdy velmi davno, ted je nahrazeno kypricim praskem.:-O

:yes::yes::yes:konečně nějaký recept s amoniem...nedávno jsem ho koupila a teď ho mohu podle tohoto receptu použít ;-)

Nádherné řezy:-p:yes:

Řezy se mi moc líbí:yes:Cukrářské droždí- já vždy myslela že je to jedlá soda:-8

:-p:-p:yes:+5

Přidávám odkaz na cukrářské droždí - amonium http://www.drostra.cz/?pid=2321&PN=Cukr%C3%A1%C5%9...

amoniové řezy patří i k naší rodinné tradici.Přidám pouze jednu změnu.Placky naplňte pouze krémem a až vrchní placku potřete rybízovou zavařeninou a na to teprve cukrovou polevu...získáte trošku jiný efekt a jsou skvělé.

Načíst další komentáře (7)

Tématické fráze:
řezy s amoniem, cukrářské kvasnice, cukrářské amonium, cukrářské droždí amonium recept, cukrářské droždí amonium, řezy z cukrářského droždí, cukrářské droždí, amonium recepty, amonium, řezy s cukrářským droždím, amoniove cukrovi, cukrářské droždí amonia, řezy z cukrářských kvasnic, cukrářské řezy, amonium řezy, amonium cukrářské droždí použití, cukrářské droždí amonium recepty, klášterské řezy, cukrářské droždí recepty, pečivo s amoniem

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk, vejce, mléko, amonium, mléko, pudink, cukr moučkový, máslo, rum, bílek, voda, cukr moučkový, marmeláda rybízová

Přidat fotografie receptu