Domácí boršč

aja.g Kuchařka: aja.g

Polévky 19 názorů

Suroviny

1 kg mražené zeleniny na boršč
1 větší cibule
500 g brambor
2 klobásy
200 ml ostrého kečupu
sůl
pepř
drcené chilli
2 lžíce hladké mouky
1 zakysaná smetana
voda
olej
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme na větší kousky nakrájenou cibuli. Nasypeme mraženou zeleninu a zalijeme asi litrem vody.

  2. Jak se začne vařit, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, klobásy na kolečka a veškeré koření a přilijeme kečup. Promícháme. Necháme uvařit do měkka.

  3. Zakysanou smetanu rozmícháme s trochou vody a moukou a zahustíme hotový Boršč.

  4. Můžeme dochutit trochou octa, ale nebylo to potřeba.

Poznámka

Hustotu si můžeme upravit podle zvyklostí a chuti přidáním vody nebo mouky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí boršč

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    konfetka: no comment milá paní :-)

    Odpovědět

  • konfetka konfetka

    aja.g: ted jsem si precetla co je napsano pod mym nazorem. pise Vam vice lidi stejny nazor jako ja. ze borsc vypada jinak a nemuzete jmenovat kazdou polevku co uvarite, borscem. a vubec nejde o to jak to chutna. spise o to ze jste ukradla nazev velmi zname polevce.:no::no::no:
    tak ze souhlasim s Lucii a Honzou.

    Odpovědět

  • konfetka konfetka

    aja.g vezena, o ochutnani vubec nejde.chutnat to muze svate-zlate, ale nemuzete pojmenovat nazvem borsc neco co s borscem nema nic spolecneho. kdyz jste si vymyslela nejakou polevku,a chutna skvele. tak si ji podle sebe i pojmenujte. kdyz varite gulasovku,rajskou nebo koprovku, tak nepiste ze je to borsc. to je vse. tohle je urazka borsce.

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    konfetka: vážená, čtěte co je napsáno pod vašim názorem a potom pište svoje slavné komentáře. Slušný člověk komentuje slušně a zvlášť, když neochutnal.:no:

    Odpovědět

  • konfetka konfetka

    to nemyslite vazne. takovy blejvajz a vy tomu rikate domaci borsc? to prece nemuzete myslet vazne. mela by jste pozmenit nazev. to je stejny kdybych uvarila krupicku a napsla ze je to knedlo, vepro, zelo. :no::no::no:

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Lucie: Asi proto, že je to ze směsi na BORŠČ jak je napsáno v surovinách ;-)

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    tak proč tomu říkáte domácí boršč:-//, a ne jinak. Tohle je nehorázná urážka ruské i ukrajinské kuchyně...
    Je to, jak když děláte domácí svíčkovou omáčku a nedáte tam kořenovou zeleninu a místo smetany mléko.

    Netvrdím,že není dobrá, nicméně rozhodně pod jiným názvem

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Honza: každý může mít svůj názor, ale není třeba hned zatracovat. Vyzkoušel jste chuťové? U receptu není napsáno BORŠČ, ale domácí Boršč, takže v tom bude asi ten rozdíl. Vím co je pravý Ruský Boršč. Nemusíte vařit, ale ani hanit, když o tomto jídle nic nevíte. Nejdřív uvařím a až potom chválím, nebo kritizuji. Děkuji za příspěvek:-!

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    Nezlobte se, ale tenhle recept je děs, jak ingrediencemi a úpravou, tak vzhledem. Zkuste se podívat na jiné recepty, případně i do klasiky jako je Sandtnerová a uvařit si to. Bude to složitější, pracnější a trvat mnohem déle, ale výsledek bude také úplně jiný a bude se mu moci říkat boršč.

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Už jsem to psala trochu Zdeňce. Základ tvoří červená řepa pak tam jsou fazolky, cibule, mrkev, paprika a bílé zelí. To jsem identifikovala, sáček jsem bohužel vyhodila:no:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Tak to jsem teda nevěděla, že něco takového mají. Tak to budu muset taky mrknout;-) Alenko, jaké je zhruba složení té zeleniny? Kdo třeba není z našeho kraje, že by si ji nějak přizpůsobil z našich zdrojů a přidal třeba červenou řepu čerstvou nebo někdy před koncem přidám i steril:-8 Díky:-*

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Já jsem Jani z Havířova, máme to za rohem. Ale jezdíme tam hlavně do toho Makra a do Auchanu nebo jak se to píše:-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tak na to se taky musím v Polsku zeptat. Holky, odkud to jste, že taky jezdíte do "Ojčizny?":-))

    Odpovědět

  • aja.g aja.g(autorka receptu)

    Určitě to v Polsku koupíš v kamenném obchodě. Jmenuje se to Ukrajinský boršč a jsou to ty 350g pytlíky. Ten kilový je z polského Makra.

    Odpovědět

  • zdenicka00 zdenicka00

    Alenko,dneska jsem byla v Polsku,ale jenom nanečisto,trhy se nekonaly,tak si to zítra zopakuji naostro.Ale zeleninka bude nejspíš v kamenném obchodě.Tak to zkusím v těch supermarketech u nás.Vařím denně a manžel je polévkový,takže každá inspirace je dobrá.Zdravím a přeju krásný den.:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: bošč vegetariansky borsc zeleninový boršč boršč boršč od karolíny boršč recept boršč s klobásou babicovy dobroty borsc jak uvarit borsc bošč recept mrazena zelenina na boršč boršč vegetariánský zeleninovy borsc recept recept na boršč od karolíny vegetariánský boršč recept recept na bošč recept na vegetariansky borsc recepty boršč 7245 ukrajinské brambory

Zapomněl/a jsem heslo