Jemné karboše od Renuše

Reneels Kuchařka: Reneels

Mleté maso 8 názorů

Suroviny

0,5 kg mletého vepřového masa
sáček drcené sóji kterou si rozdrtíme na prach
3 vejce
česnek
sůl
pepř
majoránka
na zahuštění strouhanka
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sóju (podrcenou) si dáme do mísy, přidáme lžičku vegety nebo podobného koření a zalijeme horkou vodou asi tak 0,5 cm nad sóju a necháme odležet cca 1 hodinu, pokud je potřeba, tak malinko vody přidáme (musí nám vzniknout řidší kašička).

  2. Poté smícháme maso, soju i s vodou a kořením a zahustíme strouhankou do takové konzistence, aby nám šly vytvarovat karbanátky. Na jemně vymazaný plech je naskládáme a dáme péct do trouby. Mírně podle potřeby podléváme vodou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jemné karboše od Renuše

  • Marta Marta

    také jsem dříve nahrazovala část masa sójovou drtí, moc nám chutnaly a nikdo to nepoznal :-D

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autorka receptu)

    No, já jej nevařím,zalívám vařící vodou, ale mám ho opravdu jemně nadrcený,a nějaké to koření se tam musí dát.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Jo a ještě, já i ten granulát jsem povařila v troše masoxu, nedrtila a on zase nabobtnal.

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autorka receptu)

    jj, omlouvám se všimla jsem si toho pozdě a už se mi nechtělo to přepisovat:-) omlouvám se:-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Reni, máš úplně pravdu, já teď míň, ale kdysi, když ještě děti byly doma a nebylo peněz, tak jedna sekaná byla málo a ten sojový granulát to fakt nabobtnal a nikomu to nevadilo a kdybych neřekla, nikdo by to nepoznal. Používala jsem soju hodně, třeba na čínu z játry, jsem koupila ty nudličky sojové, ta játra nasákla do té soji a s tím vším lákem se to tak spojilo, že každý se olizoval a zase-bylo toho víc.;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Renatko, mám jen jednu připomínku: když píšeš, vypni si Caps Lock. Text ze samých velkých písmen na netu znamená, že křičíš;-)

    Odpovědět

  • Reneels Reneels(autorka receptu)

    SPAGETKO, JÁ A MÍ CHLAPI SÓJU TAKY NEMUSÍME, CELÝ KOUSEK BYCH NEPROTÁHLA KRKEM:-S, ALE V SEKANÉM MASE A DOCHUCENÉM NORMÁLNĚ JI FAKT NEMÁŠ ŠANCI POZNAT,:-) A MÁ TO JEŠTĚ JEDNO VELIKÉ + , STRAŠNĚ MOC TO NABUDE. JÁ S TÉHLE DÁVKY (POUZE 0,5KG MASA) MÁM AŽ 14 KARBOŠŮ A TEDA OPRAVDU NEJSOU MALÉ;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já jsem zatím soje nijak na chut nepřišla, ale snažím se a vítám každý nový recept, takže :yes:;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: sekaná recept sekaná ze sojové drti pikantni karbose karboše z vepřového karboše v troubě domácí karboše karboše z mletého masa sekaná recept sojový granulát bramborova rolada se sojovou drti vepřové karboše karbose sekana recept karboše z mleteho karbose z trouby karboše v troubě recept recept mlete karbose karbiše recepty na drcenou sóju karbose z veproveho masa sekaná z mletého masa recept sojová drť dochucení

Zapomněl/a jsem heslo