Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné perníčky s ledovou polevou

Typické perníčky známe jako vykrajované tvary, zdobené bílkovou polevou. V tomto receptu však najdeme inspiraci na další způsob pečení perníčků, plnění marcipánem, švestkami nebo zázvorem. Povrch perníčků pak zdobí ledová poleva z cukru a rumu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vladka321

Náročný

Doba přípravy 78 min Doba přípravy: 70 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta

78 min (70 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 132 kJ /
5 290 kcal
Bílkoviny95,32 g
Tuky132,44 g
Vláknina48,40 g
Cholesterol 671 mg
Sodík 711 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy904,89 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme všechny suroviny v zadaném pořadí a vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a vložíme do lednice, nejlépe přes noc. Krok 2: Z marcipánu připravíme kuličky o váze asi 6-8 g. Plnit můžeme i švestkami, kandovaným zázvorem, ale třeba i různými druhy ořechů. Krok 3: Můžeme si také vyválet a následně vykrájet marcipánové tvary, pokud se rozhodneme pro finální marcipánové zdobení. Marcipán na ledové polevě drží velmi dobře. Krok 4: Těsto rozdělíme na několik dílů a postupně je vytahujeme z lednice, aby zbytek těsta zůstal co nejchladnější. Krok 5: Těsto rozdělíme na jednotlivé kusy o váze 11-14 g (podle toho, co budeme plnit - sušené švestky rozhodně do většího kusu) a vytvoříme kuličku, kterou následně prsty v dlani zploštíme, naplníme a zabalíme. Krok 6: Vytvarujeme kuličku a vložíme na plech s pečicím papírem. Pokud se těsto díky teplu začne lepit, navlhčíme si jemně dlaň a prsty ve vodě (je dobré mít vodu připravenou v mističce). Krok 7: Pečeme v horkovzdušné troubě vyhřáté na asi 170 °C asi 8 minut. V elektrické pak na 180 °C asi 15 minut. Krok 8: Připravíme misku s rumem, misku s moučkovým cukrem, vykrájené zdobení a mřížku na hotové hrudky. Krok 9: Ještě teplé plněné perníčky potřeme mašlovačkou rumem, hned obalíme potřenou stranu v moučkovém cukru a opět pomašlujeme rumem tak, abychom namočili celou cukrovou část, tím vznikne ledová poleva. Hotové položíme na mřížku a případně ozdobíme vykrájenou ozdobou z marcipánu. Polevu necháme zaschnout. Krok 10: Hotové položíme na mřížku a případně ozdobíme vykrájenou ozdobou z marcipánu. Polevu necháme zaschnout.

TIP: Jak vyrobit domácí perníkové koření

Zveřejněno 23. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné perníčky s ledovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z64qQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné perníčky s ledovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z64qQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

<3:-K

Marie Svarcova: Děkuji moc :-)

:-) <3 zajímavý recept, určitě zaslouží :yes: :-K

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, kakao, soda jedlá, prášek do perníku, koření do perníku, kůra citronová, vejce, med tekutý, máslo, sůl, marcipán, švestky sušené, zázvor kandovaný, ořechy, marcipán, cukr moučkový, rum

Přidat fotografie receptu