Světlé fazolové brownies
Ten, kdo jednou vyzkouší pečení z fazolové hmoty, rád se k ní vrací. Na první pohled ne zcela běžná surovina přidá dezertům na nutriční hodnotě a přitom neubere nic na chuti. Určitě vyzkoušejte upéct!
Suroviny pro 18 kusů
18kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 121 kJ / 985 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,55 g |
| Tuky | 24,62 g |
| Vláknina | 12,14 g |
| Cholesterol | 526 mg |
| Sodík | 319 mg |
| Sůl | 0,95 g |
| Sacharidy | 150,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ovesné vločky rozmixujeme na mouku a dáme stranou.
Krok 2: V mixéru rozmixujeme fazole spolu s vajíčky a přendáme do misky.
Krok 3: K rozmixovaným fazolím přidáme ovesné vločky, mléko, med, perníkové koření, skořici, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek a pořádně promícháme.
Krok 4: Rozehřejeme troubu na 180 °C
Krok 5: Těsto vlijeme do pekáčku nebo zapékací misky vyložené pečicím papírem, přidáme nakrájenou čokoládu, pomazanku nebo pokrájené ovoce a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 20-25 minut.
Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpichem špejlí. Musí být po vytažení suchá.
Zveřejněno 20. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Světlé fazolové brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYxg7
Moje poznámka
Světlé fazolové brownies
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYxg7
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 29 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 17 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 17 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 17 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Suroviny:
fazole červené,
vločky ovesné,
vejce,
mléko,
med,
koření do perníku,
skořice mletá,
cukr vanilkový,
cukr,
prášek do pečiva,
pomazánka
Komentáře (3)