Světlé bagetky se syrovátkou

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 3 názory

Suroviny

Preferment:
150 g hladké mouky
150 g vody
1 g čerstvého droždí
Dále:
150 g vody
2 lžíce sušené syrovátky
(nebo jen 150 g syrovátky třeba po vykapaném jogurtu, tvarohu)
vrchovatá lžíce mletého lněného semínka
35 g povoleného másla
100 g pšeničné chlebové mouky
250 g hladké mouky
2 rovné lžičky soli
6-8 g droždí
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme preferment a zakrytý ho necháme 12 hodin pracovat.
    Asi se vám nepovede zvážit 1 g droždí přesně - dejte raději méně než více, kvasinky budou mít na zpracování mouky dost času a nebudou hladovět.

  2. K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které necháme nakynout.

  3. Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu - všechny je necháme na plechu nakynout.

  4. Vykynuté bagetky orosíme vodou nebo potřeme trochou rozšlehaného vejce (budou mít hezčí, živější barvu) a upečeme ve vyhřáté troubě (230°C/asi 25 minut).

Poznámka

Bagetky jsou světlé, lehounké a díky prefermentu mají plnější chuť.

Další kynuté recepty najdete na stránkách Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Světlé bagetky se syrovátkou

Tématické fráze: recepty se syrovátkou recepty na bagetu recept na svetlou bagetu recepty ze syrovátky housky se syrovatkou