Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazole na uzeném vepřovém boku a rajčatech

Fazole se řadí mezi nejčastěji se vyskytující luštěniny u nás. Pokrmy z nich jsou výživné a zpravidla "chlapské". Tato verze přípravy bílých fazolí zahrnuje také rajčata a uzený bok. S čerstvým chlebem a volským okem máte raz dva hotovou večeři.

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 936 kJ /
702 kcal
Bílkoviny24,13 g
Tuky57,34 g
Vláknina11,83 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 1,31 g
Sůl3,00 g
Sacharidy19,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata nakrájíme na drobné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na drobné kostičky nakrájíme i uzený bok. Krok 2: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme bok a necháme opékat 3 minuty.
Přidáme cibuli, promícháme a na slabém plameni opékáme ještě 5 minut. Krok 3: Podlijeme trochou vody, přidáme rajčata, přiklopíme pokličkou a dusíme dalších 5 minut. Krok 4: Poté přidáme fazole s nálevem, česnek a koření. Zamícháme a na větším varu necháme odvařit skoro všechnu tekutinu.
Podle potřeby dochutíme. Krok 5: Podáváme s plátkem vařeného uzeného masa, volským okem a čerstvým chlebem.

TIP: Návod na přípravu uzeného masa

Zveřejněno 25. 4. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Uzený bůček můžeme nahradit nožkou dobré domácí klobásy a pikantnější fazole fazolemi v rajčatové omáčce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole na uzeném vepřovém boku a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr1lJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazole na uzeném vepřovém boku a rajčatech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kr1lJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Marie Svarcova: Děkuji Maruško:-KPochvala mě moc potěšila:-8

:-)<3:yes::yes: Také u nás velmi oblíbené, dobře jsi navařila a krásné foto:-K

Suroviny:
fazole červené v chilli, rajče celé loupané, bok uzený, cibule, olej, česnek granulovaný, koření provensálské, voda, sůl, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu