Loštická kapsa z boku

clupmi Kuchař: clupmi

Doba přípravy: 3 hodiny 10 porcí Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

2 kg vepřového boku bez kosti
1 Olomoucké tvarůžky
1 sterilovaná kapie – Paprika schoten geröstet (Grilled Peppers)
4 sterilované okurky v sladkokyselém nálevu
5 plátků červené řepy – ROTE-BETE SALAT in Scheiben (CRINKLE CUT BEETROOT in vinegar)
1 domácí klobása
2 cibule
2 jednostroužkové česneky
sůl
pepř
mletá paprika
kmín
kuličky černého pepře
snítka rozmarýnu
1 láhev piva (světlý ležák)
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vepřový bok bez kostí očistíme a ořízneme do tvaru obdélníku a velikosti pekáče. Vhodným nožem maso z jedné strany mezi vrstvami tuku a masa oddělíme tak, aby vznikla kapsa.

  2. Do kapsy vetřeme sůl, pepř, mletou sladkou papriku, kmín a nasypeme několik kuliček černého pepře. Pak postupně odzadu vkládáme tvarůžky, půlky kapií s vloženými okurkami, červenou řepu a klobásu.

  3. Kapsu zašijeme potravinářským provázkem. Celé maso ze všech stran prosolíme. Cibule nakrájíme na půlměsíčky a vyložíme jimi dno pekáče. Na cibuli položíme kvádr masa, kůží dolů a nahoru poklademe plátky česneku.

  4. Podlijeme pivem a pečeme pod poklicí na 160°C minimálně dvě hodiny. Nakonec necháme bez poklice při zvýšené teplotě červenat, aby se udělala kůrčička.

Poznámka

Můžu potvrdit, že tvarůžky při tepelné úpravě vůbec nesmrdí, ani mi z kapsy nevytekly. Rozmarýn s tvarůžkami vytváří vhodnou kombinaci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 213 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Loštická kapsa z boku

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    to vypadá úžasně, moc pěkné:-p:-p:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    Právě jsme dojedli s bramborovou kaší a broskvovým kompotem. Je to zase něco jiného a zvláštního. Akorát je toho jako pro regiment vojáků. :-))

    Odpovědět

  • clupmi clupmi(autor receptu)

    brno: No jo, dík. Za to může HTML, měl to být horní index.:-))
    Bibinka: Přesně tak, barvu má ta řepa nádhernou, uznej. :-))

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

  • nofrona nofrona

  • Bibinka Bibinka

    Clupmi, to je pěknej recept-paráda, jen já bych tam nedala tu řepu, ona je tam asi stejně pro barevnost průřezu ne:-?;-) Jinak ti dávám 3.bod:yes::yes:

    Odpovědět

  • brno brno(neregistrovaný)

    Na 1600 stC ??? A dvě hodiny ? No to už ta poklička moc nezachrání ..... :-p:-D Ale bude to vzkutku křupavá pochótka!:-*

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    ;-)to je moje gusto:yes::yes:+2

    Odpovědět

Tématické fráze: loštická kuřecí kapsa losticka plnena kapsa smažená loštická kapsa loštická vepřová kapsa loštická plněná vepřová kapsa vepřová loštická kapsa lošticka omačka loštická smažená kapsa loštická pizza recepty z boku smažená čertova kapsa bučková kapsa na černém pivu smažená olomoucká kapsa maso s tvarůžkami mleté maso s tvarůžkami olomoucká kapsa •loštická kapsa loštická klobása plněná loštická vepřová kapsa vepřové s tvaružkami

Zapomněl/a jsem heslo