Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 367 kJ / 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,99 g |
Tuky | 17,99 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 526 mg |
Sodík | 377 mg |
Sůl | 0,47 g |
Sacharidy | 16,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ošúpanú cviklu nakrájame na kolieska asi 7-8 mm hrubé.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie. Krok 2: Olej zohrejeme na panvici a vložíme cviklové medzikružia.
Osolíme ich a posypeme drvenou rascou.
Opekáme asi 3 minúty a potom ich otočíme. Krok 3: Opäť posypeme drvenou rascou a do stredu každého opatrne vyklepneme vajce.
Stiahneme oheň a na slabom plameni pomaly smažíme, kým žĺtky nestuhnú.
Potom ich vyberieme na teplý tanier a udržiavame v teple. Krok 4: Do výpeku vložíme zvyšok cvikly narezanej na tenké hranolčeky.
Osolíme a smažíme asi 3 minúty. Krok 5: Pridáme na kolieska narezané redkvičky a už len prehrejeme. Krok 6: Na taniere nasypeme zmes cvikly a redkvičiek, do stredu položíme cviklové oko, okolo rozložíme kolieska paradajok a ozdobíme pažitkou. Krok 7: Jogurt zmiešame so strúhaným chrenom a pridáme k zelenine. Krok 8: Podávame s tmavým chlebom.
Zveřejněno 26. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Moje poznámka
Červený talíř
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r1zY
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 6 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 2 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 7 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 8 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 8 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 11 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 12 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
vejce,
kmín drcený,
ředkvičky,
rajče,
pažitka,
olej,
sůl,
jogurt,
křen strouhaný
Komentáře (6)