Segedín jednoduše z remosky
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme usnadnit použitím remosky.
Suroviny pro 7 porcí
7porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 837 kJ / 3 785 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,42 g |
Tuky | 332,77 g |
Vláknina | 24,94 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 6,11 g |
Sůl | 14,90 g |
Sacharidy | 62,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na kostičky a oloupanou cibuli najemno.
Krok 2: Slaninu, sádlo, kmín, koření a cibuli dáme do remosky. Necháme cca 15 minut dusit.
Krok 3: Přidáme maso, česnek, sůl a dusíme dalších cca 10 minut. Poté zasypeme paprikou a promícháme.
Krok 4: Zalijeme vývarem a dusíme do poloměkka. Přidáme překrájené zelí a dopečeme do měkka.
Krok 5: Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu. Necháme probublat cca 15 minut a dochutíme. Občas promícháme a na závěr dochutíme.
Krok 6: Podáváme s knedlíky nebo chlebem.
Zveřejněno 13. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Segedín jednoduše z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK2z
Moje poznámka
Segedín jednoduše z remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpK2z
Nejnovější recepty
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 2 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 2 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 3 hodinami
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 44 minutami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 2 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 3 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 4 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 5 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 5 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 5 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 5 hodinami
Suroviny:
bůček,
zelí kysané,
slanina anglická,
sádlo,
cibule,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
bobkový list,
koření nové koření,
česnek,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (8)