Rychlý "segedín" z pečeného masa

Suroviny

300-400 g pečeného vepřového i jiného masa s výpekem
500 g kysaného zelí
1 větší brambora
1 cibule
2 lžíce mleté papriky
2 lžíce zakysané smetany
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Sebereme asi 1-2 lžíce tuku z výpeku. Rozpustíme a necháme zpěnit drobně nakrájenou cibuli. Přidáme papriku a po krátkém orestování překrájené zelí. Podle kyselosti zelí ho trošku podlijeme lákem nebo vodou.

  2. Do zelí přimícháme jemně nastrouhanou bramboru a dusíme téměř do měkka. Přidáme kousky masa, smetanu a společně už jen krátce povaříme.

  3. Nakonec podle chuti přidáme výpek, sůl, pepř a cukr. Podáváme s chlebem nebo knedlíkem.

Poznámka od kuchařky

Je to velice rychlé. A pokud zbude maso z pečeně, je to jednoduché zpracování a zase trochu něco jiného.

Komentáře k receptu Rychlý "segedín" z pečeného masa

Tématické fráze: maso pečené na zelí segedin z pečeného z bůčku jake maso na segedin zpracovani pečeneho masa recept na zpracování pečeného masa segedín z pečeného bůčku pečené maso v zelí na způsob segedinu recepty z pečeného masa pečené maso se zelím maso na segedýn segedýn z pečeného vepřového masa pečený segedýn vepřové maso pečené na kysaném zelí pecene zeli s masem vepřové maso pečené na zelí vepřové maso pečené v kysaném zelí peceny sgedyn veprove maso na zeli segedín z výpek a pečené maso