Čína alá Radek
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso, spoustu zeleniny, houby a další speciální omáčky, které doladí asijské chutě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 838 kJ / 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,60 g |
| Tuky | 5,11 g |
| Vláknina | 8,07 g |
| Cholesterol | 280 mg |
| Sodík | 10,57 g |
| Sůl | 24,06 g |
| Sacharidy | 50,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby zalejeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Maso, ideálně větší prso a dva stehenní řízky, nakrájíme na nudličky, dáme do misky, posypeme oblíbeným kořením a promícháme.
Krok 2: Následně vsypeme lžíci solamylu a opět promícháme, aby se maso obalilo. Zakápneme sezamovým olejem, promícháme a necháme na lince uležet.
Krok 3: Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, červenou cibuli na měsíčky. Houby scedíme a nakrájíme také na nudličky.
Krok 4: V čistém hrníčku nebo misce smícháme veškeré suroviny na omáčku.
Krok 5: Vezmeme vhodnou pánev, ideálně Wok nebo litinu a rozpálíme ji na co nejvyšší teplotu. Poté na ni dáme asi dvě lžíce oleje a vložíme maso, které necháme z jedné strany zatáhnout a až poté jej zamícháme a orestujeme dohněda. Maso vyndáme do misky.
Krok 6: Do pánve přidáme opět dvě lžíce sezamového oleje a postupně přidáváme mrkev, papriku, houby a ostatní zeleninu. Jako poslední by mělo jít čínské zelí a zelená nať z jarní cibulky. Vrátíme maso, přidáme připravenou omáčku, zamícháme a vsypeme bílou část pórku a sezamová semínka.
Krok 7: V hrníčku si do pěti lžic vody dáme lžičku solamylu, vyšleháme a vlijeme do hotového jídla. Vše ještě jednou promícháme a podáváme s rýží, nudlemi. Kdo chce, může si přidat i sriarachu či jinou pálivější omáčku.
Zveřejněno 15. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína alá Radek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQMn
Moje poznámka
Čína alá Radek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQMn
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 3 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 9 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
mrkev,
zelí čínské,
paprika čerstvá červená,
pórek,
cibulka jarní,
cibule červená,
houby shiitake,
jidášovo ucho,
omáčka sojová,
solamyl,
koření na kuře,
olej sezamový,
omáčka sojová,
omáčka rybí,
ústřicová omáčka,
ocet rýžový,
voda,
pórek,
semínka sezamová,
voda,
solamyl
Komentáře (2)