Čína alá Radek
Snad každý, kdo se kdy ocitl v kuchyni, má svoji verzi přípravy masové směsi, které u nás s oblibou nazýváme čínou. Na přípravu této budete potřebovat kuřecí maso, spoustu zeleniny, houby a další speciální omáčky, které doladí asijské chutě.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 838 kJ / 678 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,60 g |
Tuky | 5,11 g |
Vláknina | 8,07 g |
Cholesterol | 280 mg |
Sodík | 10,57 g |
Sůl | 24,06 g |
Sacharidy | 50,61 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby zalejeme vroucí vodou a necháme nabobtnat. Maso, ideálně větší prso a dva stehenní řízky, nakrájíme na nudličky, dáme do misky, posypeme oblíbeným kořením a promícháme.
Krok 2: Následně vsypeme lžíci solamylu a opět promícháme, aby se maso obalilo. Zakápneme sezamovým olejem, promícháme a necháme na lince uležet.
Krok 3: Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, červenou cibuli na měsíčky. Houby scedíme a nakrájíme také na nudličky.
Krok 4: V čistém hrníčku nebo misce smícháme veškeré suroviny na omáčku.
Krok 5: Vezmeme vhodnou pánev, ideálně Wok nebo litinu a rozpálíme ji na co nejvyšší teplotu. Poté na ni dáme asi dvě lžíce oleje a vložíme maso, které necháme z jedné strany zatáhnout a až poté jej zamícháme a orestujeme dohněda. Maso vyndáme do misky.
Krok 6: Do pánve přidáme opět dvě lžíce sezamového oleje a postupně přidáváme mrkev, papriku, houby a ostatní zeleninu. Jako poslední by mělo jít čínské zelí a zelená nať z jarní cibulky. Vrátíme maso, přidáme připravenou omáčku, zamícháme a vsypeme bílou část pórku a sezamová semínka.
Krok 7: V hrníčku si do pěti lžic vody dáme lžičku solamylu, vyšleháme a vlijeme do hotového jídla. Vše ještě jednou promícháme a podáváme s rýží, nudlemi. Kdo chce, může si přidat i sriarachu či jinou pálivější omáčku.
Zveřejněno 15. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína alá Radek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQMn
Moje poznámka
Čína alá Radek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQMn
Nejnovější recepty
Koláč s rybízem, muchovníkem a drobenkou
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové plátky pečeně v pikantní směsi
Přidáno před 11 hodinami
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno 12. 7. 2025 18:41:50
Makový dortík
Přidáno 12. 7. 2025 18:37:15
Grilované maso v černém pivu
Přidáno 12. 7. 2025 18:29:14
Ledvinky na špeku
Přidáno 12. 7. 2025 18:23:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Farmářská krkovička v cibuli a pivu
Hanka004 před 6 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
karinpekarkova před 6 hodinami
Cuketový moučník s jablky
svidrnochovas@seznam.cz před 7 hodinami
Rebarborový koláč
kacaba10 před 7 hodinami
Kedlubnové zelí
jana100 před 8 hodinami
Pomazánka z míchaných vajíček s Hermelínem
mertice před 8 hodinami
Vepřová plec na ajvaru
mertice před 10 hodinami
Karamel
Kristynanelly před 12 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 12 hodinami
Meruňkový koláč
Majkas před 12 hodinami
Suroviny:
maso kuřecí,
mrkev,
zelí čínské,
paprika čerstvá červená,
pórek,
cibulka jarní,
cibule červená,
houby shiitake,
jidášovo ucho,
omáčka sojová,
solamyl,
koření na kuře,
olej sezamový,
omáčka sojová,
omáčka rybí,
ústřicová omáčka,
ocet rýžový,
voda,
pórek,
semínka sezamová,
voda,
solamyl
Komentáře (2)