Červená řepa s fenyklem - salát
Červená řepa je surovina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Zabydlela se nastálo v mnoha kuchyních. Připravte z ní fenyklem ochucený salát, který se hodí k masům i jen tak na zahnání hladu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 693 kJ / 166 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,80 g |
Vláknina | 7,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,89 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 32,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Řepu uvaříme do měkka. Slijeme vodu.Necháme částečně zchladnout, oloupeme nakrájíme na kostky. Očištěný křen nakrájíme na špalíčky.
Krok 2: Svaříme vodu, přidáme ocet, sůl, fenykl a vaříme 15 minut. Než se uvolní chutě z fenyklu. Ochutnáme, jestli je dost octa a soli. Nálev necháme mírně prochladnout.
Krok 3: Ve velké míse smícháme řepu, křen a přidáme prochladlý nálev i s fenyklem, ještě uvolňuje chutě. Necháme úplně vychladit a po třech hodinách ještě ochutnáme, jestli je nálev dost slaný, řepa si hodně soli nasaje. Případně přisolíme.
Krok 4: Dáme do lednice proležet, nejméně na 24 hodin. Není potřeba přidávat cukr, řepa ho obsahuje dostatečné množství. Připravíme si 0,7 l zavařovací sklenice, do kterých přeložíme salát. Zakryjeme fólií. V lednici vydrží dva týdny.
Zveřejněno 18. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Červená řepa s fenyklem - salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1oJ
Moje poznámka
Červená řepa s fenyklem - salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk1oJ
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 2 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 3 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 3 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 minutami
Domácí rizoto
MarketaAn před 24 minutami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 1 hodinou
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 3 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 4 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 5 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 5 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 6 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
řepa červená,
ocet,
voda,
fenykl,
sůl,
křen
Komentáře (1)