Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika do skleničky

Z chuťově výrazných kachních jater můžeme připravit výbornou paštiku. Dochutíme ji šalotkou, česnekem a čerstvým tymiánem a zjemníme smetanou. S kouskem čerstvého pečiva je skvělá jako předkrm nebo pohoštění.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Boreas Boreas

Snadný

Doba přípravy 160 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 140 min

160 min (20 min příprava + 140 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 025 kJ /
962 kcal
Bílkoviny109,93 g
Tuky46,78 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 2,70 g
Sodík 479 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy24,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachní játra očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Šalotku a česnek oloupeme, a nakrájíme najemno. Krok 3: Na pánev dáme máslo, přidáme kapku oleje, aby se máslo nepřepálilo. Přidáme šalotku, necháme zesklovatět, přidáme játra a necháme zatáhnout. Krok 4: Osolíme a opepříme, přidáme česnek a větvičku tymiánu, restujeme 2 minuty. Pak přilijeme smetanu, necháme 5 minut provařit, vyndáme větvičku tymiánu a dáme do mixéru. Krok 5: Směs mixujeme úplně do jemna, poté plníme do zavařovacích sklenic tak, aby byla 2 cm od okraje, a zavíčkujeme. Krok 6: Necháme zavařit v hrnci s vodou při teplotě 90 °C dvě hodiny, poté vyndáme, obrátíme vzhůru nohama, necháme vychladnout a skladujeme v ledničce.

TIP: Jak na domácí paštiku?

Zveřejněno 22. 5. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika do skleničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7BG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika do skleničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7BG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra kachní, cibule šalotka, česnek, tymián, smetana, máslo, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu