Košíčky plněné ovocnou šlehačkou
Lahodné drobné košíčky plněné barevnou šlehačkou jsou ideálním pohoštěním na oslavy. Krásné barvy šlehačky docílíme přidáním džemu. Košíčky na závěr ozdobíme černým a červeným rybízem, který ladíme k barvě šlehačky.
Suroviny pro 24 porcí
24porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 933 kJ / 4 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,86 g |
Tuky | 243,66 g |
Vláknina | 10,65 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,27 g |
Sacharidy | 404,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme oba cukry, citronovou kůru, žloutky a změklé máslo. Vypracujeme těsto, které necháme přes noc uležet v chladu.
Krok 2: Druhý den těsto vtlačujeme do tukem vymazaných formiček na košíčky. Rozložíme je na plech a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Jakmile okraje zrůžoví, vyndáme z trouby a za tepla vyklepneme a necháme zchladnout.
Krok 3: Šlehačku se ztužovačem a trochou cukru vyšleháme dotuha, nakonec pomalu vmícháme po troškách džem, do půlky malinový, do další borůvkový.
Krok 4: Pěnou naplníme košíčky, ozdobíme je čerstvým ovocem a lístky máty. Před podáváním je necháme dobře vychladit.
Zveřejněno 30. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Košíčky plněné ovocnou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89JG
Moje poznámka
Košíčky plněné ovocnou šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M89JG
Nejnovější recepty
Bylinkové pesto
Přidáno před 5 hodinami
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová směs se zeleninou a hranolkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z jednoho pekáče
Přidáno před 12 hodinami
Bulgur s restovanou zeleninou, sýrem a klíčky
Přidáno před 14 hodinami
Rychlé kynuté knedlíky s rebarborou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Sahula před 5 hodinami
Kuřecí stehna na hlávkovém zelí
Sahula před 5 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
radekfiala před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Alamatej před 7 hodinami
Vepřová játra koloniála Jíry
Sahula před 7 hodinami
Vepřová játra na slanině
Sahula před 7 hodinami
Sekaná
evik_svistik před 8 hodinami
Kopřivový špenát
Jan_Nepomuk před 9 hodinami
Zapečený chřest s kuřecím masem
danamamina před 11 hodinami
Tvarohové řezy
Saratice před 13 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
žloutek,
máslo,
smetana ke šlehání,
ztužovač,
cukr moučkový,
džem malinový,
marmeláda borůvková,
rybíz,
máta,
tuk
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.