Lilkové rolky s mletým masem
Nápaditý recept na lilkové rolky vás mile překvapí. Chuťově méně výrazný lilek se s dobře ochucenou masovou náplní skvěle doplňuje. Rolky jsou na povrchu krásně křupavé, uvnitř šťavnaté a dokonale ladí k dipu ze sušených rajčat.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 303 kJ / 1 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,15 g |
Tuky | 74,07 g |
Vláknina | 6,12 g |
Cholesterol | 415 mg |
Sodík | 696 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 26,02 g |
Postup přípravy
Sušená rajčata rozmixujeme na jemnou pasu. Tu smícháme s bílým jogurtem, prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou bazalkou. Kdo má rád přidá najemno nasekané kapary. Dáme vychladit. Krok 2: Lilek škrabkou oloupeme (u mladého není nutné), odstraníme stopku a lilek podélně nakrájíme na tenké plátky. Každý plátek lehce osolíme, klademe do misky na sebe, poté zakryjeme fólií a necháme vypotit. Krok 3: Zatím v misce smícháme maso s vejcem, kořením a jemně strouhaným sýrem. Krok 4: Z připravených lilků slijeme slanou vodu, plátky otřeme a osušíme papírovými utěrkami. Krok 5: Na každý plátek lilku navrstvíme tence po celé ploše masovou směs a pevně svineme roličku. Roličky obalíme klasicky v trojobalu. Krok 6: V rozehřátém sádle nebo oleji postupně všechny osmažíme. Hotové vyndaváme na tácek s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk a teplé podáváme s dipem dle chuti, doplněné salátem nebo čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 11. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Moje poznámka
Lilkové rolky s mletým masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYzDy
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 21 minutami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 49 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 2 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 3 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 3 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 3 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 4 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 4 hodinami
Suroviny:
lilek,
sůl,
maso mleté,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
paprika sušená sladká,
sýr gouda,
sádlo,
jogurt bílý,
rajče sušené v oleji,
česnek,
bazalka čerstvá,
kapary
Komentáře (9)
Krásně jsi to vymyslela…