Zvěřinové ragú s ovocem
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a méně obvyklá šťavnatá mochyně se sladkokyselou chutí.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 932 kJ / 1 179 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,00 g |
| Tuky | 56,12 g |
| Vláknina | 5,13 g |
| Cholesterol | 240 mg |
| Sodík | 361 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 21,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme minimálně přes noc v lednici odležet.
Krok 2: Pak maso osušíme a na oleji orestujeme.
Krok 3: Maso vyjmeme, dáme stranou a na tuku dohněda osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. Přidáme povidla, zalijeme vývarem a vložíme maso.
Krok 4: Dusíme pod pokličkou doměkka, přidáme nakrájené ovoce, zahustíme perníkem, povaříme a podle potřeby dochutíme.
Zveřejněno 28. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinové ragú s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBn3N
Moje poznámka
Zvěřinové ragú s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBn3N
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 3 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 6 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 28 minutami
Bílý chléb
Petulice před 39 minutami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 2 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 3 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 4 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 5 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 5 hodinami
Suroviny:
kýta vepřová,
sůl,
pepř mletý,
víno červené,
olej,
cibule,
povidla švestková,
vývar masový,
víno hroznové,
brusinky,
třešne kandované,
perník strouhaný
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.