Cupcaky s vanilkovým krémem
Recept ještě nebyl hodnocenV míse vyšleháme do husté bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a celá vejce, nakonec dáme pár kapek citronového aroma nebo kůru. Pak už opatrně a pomalu při nejnižších…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 294 kJ / 309 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,90 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,90 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,07 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,08 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 75,00 g |
– cukry | 65,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
V míse vyšleháme do husté bělavé pěny cukr, vanilkový cukr a celá vejce, nakonec dáme pár kapek citronového aroma nebo kůru. Pak už opatrně a pomalu při nejnižších…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti dyne, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Do mouky zamícháme prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citronů, vymačkáme šťávu a se smetanou a moukou přidáváme k vyšlehaným vejcím.…
Vosí hnízda se řadí k nejoblíbenějším druhům tradičního vánočního cukroví, pokud je milujete i Vy, zkuste je letos trochu jinak. Vláčné světlé těsto a řízná ovocná náplň…
Zvěřina je zajímavá svou výraznou vůní a chutí. Tu v tomto ragú ještě podpoříme přidáním ovoce. Nesmí chybět brusinky, které se zvěřinou tvoří osvědčenou kombinaci, a…
Postup korpus: Mouku, kakao a kypřící prášek smícháme dohromady Bílky ušleháme z 1/3 cukru a žloutky z 2/3 cukru spolu s olejem, mlékem a vanilkovým cukrem. Pak žloutky…
Příležitostí, které si zaslouží dort, je v životě naštěstí dost. Recepty na oblíbené rodinné dorty se dědí z generace na generaci. Není ale na škodu čas od času…
Meruňky dobře teplou vodou omyjeme (bývají sířené) a osušíme. Rozehřejeme čokoládu a na každou meruňku lžičkou trochu kápneme. Pak na čokoládu nasypeme oříšky a…
Než se pustíme do těsta, rozehřejeme si troubu. Abychom nemuseli použít nezdravá kypřidla, vyšleháme si pevný sníh z bílků se špetkou soli, v druhé míse vyšleháme…
Tato nevšední bábovka exotického vzhledu upoutá na prostřeném stole okamžitou pozornost. Kontrast nejen barev, ale i chutí láká každého k ochutnání.
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme srdíčka. Pečeme na plechu…
Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, k nim přidáme ostatní tekuté suroviny a promícháme.Do formičky na muffiny dáváme po lžíci těsta. Na těsto dáme kávovou lžičkou…
1) Na másle si opražíme vločky, 2) v malém hrnci povaříme smetanu s medem, 3) mandle a ořechy si rozdrtíme na větší kousky, 4) nakonec vše smícháme (vločky, smetanu s…
1) na vále smíchejte sušené mléko, moučkový cukr, tuk i smetanu a zpracujte v mléčný marcipán, pokud se hmota přichytává k podložce, přisypte trochu moučkového cukru. 2…
V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme olej a vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Na závěr vmícháme nakrájené jablko a kandované ovoce. Těsto rozetřeme…
Ze surovin vypracujeme těsto na vále, nádivku spojíme v míse polevu umícháme v misce. Těstem vyložené formičky plníme náplní a zavíčkujeme kouskem těsta. …
V míse smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, xanthanem a skořicí. Přidáme vodu, pomerančovou a citronovou šťávu a olej a ručním šlehačem nebo metličkou vyšleháme…
Ztuhlé máslo nastrouháme do mouky, přidáme vodu, žloutek, ocet, trošlu soli a zaděláme těsto, které dáme do chladu na cca 15 minut uležet. Poté těsto rozdělíme na dvě…
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Naši polští sousedé připravují na oslavu příchodu jara spoustu různých dobrot. Mezi nimi je například výborná vláčná bábovka, vonící po pomerančové kůře, s citronovou…
Falešná dršťková polévka z hlívy ústřičné: Varianta klasické polévky nadchne i odpůrce originálu, její chuť je jemná a lahodná
Blíží se největší vinařský festival v Praze. Láká na ochutnávku autentických vín bez chemie
Grilovaný bůček po asijsku: Křupavé maso se sladkokyselou chutí voní citronovou trávou a je neskutečně šťavnaté