Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřinové klopsy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MamlajdaD MamlajdaD

Náročný

Suroviny

Porce: asi 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 674 kJ /
2 551 kcal
Bílkoviny37,41 g
Tuky213,63 g
Vláknina7,24 g
Cholesterol 392 mg
Sodík 3,40 g
Sůl8,41 g
Sacharidy77,86 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Možno použít zvěřinu srnčí, daňčí, jelení i z černé. Zvěřinu (žebra, krk, plecko odřezky z kýty) dobře vymyjeme a natřeme kašičkou z několika stroužků česneku rozetřeného se solí, lžičky zázvoru a 2 lžic oleje. Proložíme plátky slaniny, kořenové zeleniny a cibule a těsně složíme do mísy. Zalijeme bílým vínem, aby vše bylo potopeno a necháme 2 dny v chladu. Krok 2: Pak upečeme na másle spolu s bobkovým listem, snítkou tymiánu, zrnky pepře, nového koření a solí doměkka. Podléváme vínem z nálevu a podle potřeby vodou, zvěřinovým nebo hovězím vývarem. Krok 3: Upečené obereme z kostí a vše i se zeleninou z pečeně jemně umeleme spolu se 2 rohlíky. Přidáme šťávu z pečeně, aby směs byla tvárlivá. Dáme vychladit. Pak ze směsi tvoříme kuličky, které obalujeme v nastrouhaném sýru. Podáváme s plátky chleba Knäckebrot, s tmavým chlebem nebo s jemným pečivem a zeleninovými saláty. Jindy můžeme směs namazat na topinky a sypat strouhaným sýrem. (Znamenitě k tomu chutná dobré červené víno!)

Zveřejněno 17. 9. 2019

Poznámka autorky MamlajdaD

Recept je výhodný v tom, že umožňuje využít i trochu podřadnější maso s kostmi, na které moc receptů není a také v tom, že pokrm lze připravit i den předem a pak být - třeba před hosty za hvězdu (můžete se hostům věnovat, nejste uhonění z kuchyně atd.)!

A navíc je to dobrota!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové klopsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/20ZW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zvěřinové klopsy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/20ZW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: Díky za komentář. ;-):-8 V tomto receptě název klopsy má naznačit konečný tvar produktu. :-8:-D Recept jsem dostala od manželky jednoho hajného a se sýrem je to dobré, měl by to být někaký lepší tvrdý sýr ( rozhodně né eidam třicítka!;-):-D:-D:-D). Ale nápad s mandlemi nebo ořechy se mi moc líbí, to by určitě fungovalo a bylo moc dobré! :yes:;-):-D Moc zdravím!:-K:-K

Veronika.Hrozna: Díky za dotaz! Zázvor do klopsů mletý sušený, s čersvým jsem nikdy nezkoušela. :-8 Moc zdravím!:-K:-K

"Klopsy" - není pochyb, že jde o kouličky/šištičky z mletého masa ( i rybího). Polská kuchyně speciálně, ekvivalent jsou asi třeba italské frikadelky apod. Teď jsem šmejdila, protože pořád pro mne klopsy jsou podávané teplé v nějaké omáčce - rajčatové, kaparové, smetanové a našla jsem tucet dalších...
A když už mne z klopsů přecházely oči, tak jsem se utvrdila v tom, že tohle jsou kuličky z pečeného mletého masa ze zvěřiny podávané jako pohoštění...ale klopsy je zavádějící název...
( a pomíjím obalení zvěřiny v sýru - představím si pažitku, petrželku, třeba i mleté vlašské ořechy nebo mandle...ale podle mne si zvěřina se sýrem vůbec nerozumí...)

Zázvor čerstvý nebo sušený?

Tématické fráze:
zvěřinové recepty, top recepty zvěřina, zvěřina recepty, zvěřina, zvěřinová žebra recept, pečená žebra ze zvěřiny, recept na zvěřinu, žebra ze zvěřiny, recepty z zvěřiny, pečení zvěřiny, recepty že zvěřiny, recepty na zvěřinu, recepty zvěřina, recept na pečení zvěřiny, nálev na zvěřinu recept, zvěřina recepty na peceni, zvěřinová pečeně recept, recepty že ze zvěřiny, zvěřinové recepty na vine, co s odřezky ze zvěřiny

Suroviny:
česnek, sůl, zázvor, olej, slanina, petržel, víno bílé, máslo, bobkový list, tymián, koření nové koření, rohlík, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu