Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Jiné maso 22 názorů

Suroviny

panenka (nebo vykostěný hřbet - já použila z jelena)
10 dkg slaniny
10 dkg hub
1 šalotka
6 ks sušených naložených rajčat
1 stroužek česneku
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
zelená petrželka
sůl
pepř
olej
1/2 dcl sladké smetany
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osušíme, očistíme od blan, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji.

  2. Poté vložíme na cca 5 minut do rozpálené trouby na 200°C dopéct.

  3. Mezitím si připravíme omáčku. Na slanině zpěníme šalotku a necháme trošku opéct, poté přidáme houby, pokrájená sušená rajčata, tymián a rozmarýn, trochu podlijeme a dusíme cca 10 minut, pak přihodíme nasekaný česnek a vmícháme smetanu na zjemnění (nemusí být). Vmícháme ještě zelenou petrželku a už jen prohřejeme.

  4. Panenku vyjmeme z trouby a upravíme na talíř s omáčkou, já podávala se šťouchanými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 414 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová panenka s houbovou omáčkou recepty z divočáka panenka jeleni panenka recept jelení panenka panenka z jelena recept panenka z divočáka vepřová panenka s hříbkovou omáčkou panenka z divočáka jelení panenka recepty panenka z jelena recept houbova omačka k panence recept panenka z jelena panenka z jelena recepty recept na zveřinovou panenku panenka s hříbkovou omáčkou jelen panenka recept na panenku z jelena vepřová panenka s houbovou pepřovou omáčkou panenka s jelena hříbková omáčka k panence