Zapečený jáhelník s ovocem
Jáhly jsou přirozeně bezlepkovou potravinou a jsou skvělé na přípravu sladkých pokrmů. Připravte si tuto podzimní zapečenou kaši. Je kořeněná hřebíčkem, skořicí, kardamomem a její povrch zdobí třeba fíky nebo švestky.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 274 kJ / 1 738 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,26 g |
Tuky | 38,39 g |
Vláknina | 34,10 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 396 mg |
Sůl | 0,02 g |
Sacharidy | 273,93 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jáhly spaříme horkou vodou, potom je vložíme do hrnce, přidáme veškeré koření a zalijeme mlékem. Za občasného promíchání je vaříme s poodkrytou pokličkou na středním plameni přibližně 20 minut. Jakmile máš uvařenou jáhlovou kaši, odstav hrnec z plotny a vyjmi z ní hřebíčky.
Krok 2: Jakmile je kaše uvařená, odstavíme hrnec z plotny a vyjmeme z ní hřebíčky. Do jáhel vmícháme nasekané mandle, sušené ovoce a dosladíme medem nebo sirupem podle chuti.
Krok 3: Kaši přendáme do olejem či ghí vymazané zapékací formy (misky), povrch uhladíme, poklademe kousky ovoce a lehce je do kaše vmáčkneme. Pečeme přibližně 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Zveřejněno 2. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Moje poznámka
Zapečený jáhelník s ovocem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJkwY
Nejnovější recepty
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 1 hodinou
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 3 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 6 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 7 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí polévka
Kajkajak před 25 minutami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 30 minutami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 1 hodinou
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 1 hodinou
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 1 hodinou
Extra jablkový koláč
Eva_H před 1 hodinou
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 1 hodinou
Vločkový nákyp s jablky neboli jablkový vločkovec
Masulka1967 před 3 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 4 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Suroviny:
mléko rostlinné,
kardamom,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ovoce,
mandle,
ovoce sušené,
olej kokosový,
med,
jáhly
Komentáře (2)