Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová pomazánka

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

5. 9. 2009 08:53

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 292 kJ / 787 kcal
Bílkoviny27,00 g
Tuky3,20 g
Vláknina58,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 28,13 g
Sůl70,00 g
Sacharidy150,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Používame v tenkej vrstve na chlieb s maslom alebo na hrianky, prípadne ochucujeme mäso a omáčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana Pá

5. 9. 2009 19:56

já vám přidám "palivec z rajčat" - 1000g rajčat, 1 větší cibule na kostičky nakrájet,povařit půl hod.,prolisovat,nebo rozmixovat, přidat 1 dl 8% octu, 1 dl cukru, vaříme na hustotu marmelády, před dokončením přidáme 1káv.lžičku kari koř.,1,5lžičky ml.zázvor,1,5 lž.pálivé papr.,1 pol.lžíci soli, 6-10 stroužků česneku-prolisovaných,necháme přejít varem-do skleniček,sterilizovat:-! recept mám od r. 1994 z časopisu Receptář - konzervujeme bez chemie:-!A mám ještě jednu skleničku, tu asi zakopu do země pro další generaci:-O:-D, ale je to moc ostré:-!

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 9. 2009 19:25

dapru, přesně na to všechno bych to určitě využila, jen fakt nesolit, raději až po vyzkoušení jídla. Netřeba ani pepře, ten česnek to pořádně přiostří;-)

dapru

5. 9. 2009 19:04

Díky moc za recept, rajčat se nám letos urodilo víc, než dokážeme spotřebovat. Už vymývám skleničky a zítra jdu na to, i když česneku mám doma jen tak tak :-p Už se moc těším, že použiju na guláš, na špagety, do směsí, do polévek, pod maso :yes::yes::-p:-p:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 9. 2009 18:45

Takže, dcera (Pejli) ji dnes dělala a hned mi donesla vzorek, zdálo se mi to strašně slané. Ale udělala jsem tvarohovou pomazánku příteli na večeři, nastrouhala ředkvičky, malou cibuli, a asi 3 lžičky tady té pomazánky, žádnou sůl a bylo to skvělé!!!! Pikantní, malinko česnekové, přítel snědl 5 menších krajíčků a moc si pochvaloval, takže Terezko veliký plus a příště to zkusím přidat do guláše ve větším množství, mnohé guláše se dělají na základu z protlaku a tady bude obsažen rovnou i česnek, tak nebudu solit a věřím, že to bude skvělé:-!:yes::yes::yes:

oli.oli

5. 9. 2009 15:32

Také několik let dělám pod názvem Kirgišský česnek. Vydrží bez problémů dva roky. Používám i k nakládání masa na grilování.

tejaja tejaja

5. 9. 2009 12:28

Stanislava, vydrží to dlho, cesnak konzervuje. Už sa mi podarilo nájsť zastrčenú 3-ročnú a bola v pohode. Robím to vždy, keď máme dosť paradajok.;-)
Nepoznám to pod názvom , ktorý píše Cathlen, ja mám ten recept už veľmi dávno z jedného slovenského časopisu, názov už ani nepamätám, fotku prikladám ;-)

Věrka.

5. 9. 2009 11:33

Tenhle recept se mě taky moc líbí a protože mám svoje rajčata, tak určitě také vyzkouším.

cathleen cathleen (moderátorka)

5. 9. 2009 11:18

Zavařovat se, Stanislavo, nemusí, je známý jako Kirgizský česnek (časopisy, web)...http://recepty.chytrazena.cz/omacky/kirgizsky-cesn...
....recept č.39 - http://diskuse.dama.cz/komunita.php?d=7390

Stanislava

5. 9. 2009 10:01

Jak dlouho to vydrží bez zavařování,díky za odpověď.:-))

magdalenka magdalenka

5. 9. 2009 09:03

Ja plantáž ani záhradu nemám, zeleninu a ovocie kupujem, ale napriek tomu si rada spravím svoj kečup, svoj pretlak, svoje uhorky, svoje kompóty...je to jednoducho niečo úplne "o inom". Pekný deň!

tejaja tejaja

5. 9. 2009 08:59

magdalenka nešúpať, pretože to zomelieš alebo rozmixuješ. Zmizne to:-D Je to veľmi rýchle a teraz, keď mám veľa paradajok, tak to využívam, Včera som robila 2 dávky. Na chlieb sa dáva tenká vrstva, je to dosť ostré, ale každý podľa svojej chuti.;-)

magdalenka magdalenka

5. 9. 2009 08:55

Super, veľmi zaujímavé a pre mňa neznáme. Ešte k technológii - paradajky ošúpať, alebo šupky nevadia, "zmiznú" v zmesi?
Ďakujem!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rajcatova pomazanka co s rajcaty pomazánka z rajčat rajčatová pomazánka recepty kirgizský česnek rajčatová pomazánka recept pomazánka s rajčaty pomazanka rajčatová rajčatová pomazánka na topinky palivec z rajčat rajčata recepty rajčatový pomazanka rajčatové zavařování pomazánky z rajčat nakládání rajčat konzervujeme rajčata jak s rajčaty co z rajcaty pikantní rajčatová pomazánka rajčatová pikantní pomazánka

Suroviny: rajče, česnek, sůl

TopRecepty.cz

Rajčatová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2v5A