Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové placičky

Smažené květákové placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo jí moc neholdují. Příprava je velmi snadná, uvařený květák jen lehce dochutíme běžným kořením, spojíme vejcem a strouhankou a poté osmažíme dozlatova.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 043 kJ /
249 kcal
Bílkoviny18,53 g
Tuky15,58 g
Vláknina3,09 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 203 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Slijeme ho a necháme pořádně okapat. Krok 2: Pak ho rozmačkáme šťouchadlem na brambory a přidáme sůl, pepř, vejce, kmín, majoránku, prolisovaný česnek a strouhanku. Krok 3: Vše promícháme a z hmoty tvoříme malé placičky, které ještě zlehka obalíme z obou stran ve strouhance. Krok 4: Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.

TIP: Co uvařit z květáku

Zveřejněno 21. 10. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvO7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové placičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvO7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, sůl, pepř mletý, vejce, kmín drcený, majoránka sušená, česnek, strouhanka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu