Bramborová focaccia
Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept vám ukáže, jak snadno si tento oblíbený italský chléb s vůní Středomoří připravit doma.
Postup přípravy
Krok 1: V míse promícháme mouku, droždí, vodu a sůl. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca jednu hodinu.
Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a povaříme 3 minuty. Slijeme je a necháme zchladnout.
Krok 3: Plech (použila jsem kulatý, o průměru 32 cm) vyložíme pečicím papírem. Vyklopíme na něj těsto a vlhkýma rukama roztáhneme do krajů.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.
Zveřejněno 29. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborová focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR2y
Moje poznámka
Bramborová focaccia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYR2y
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 7 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 8 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 12 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 5 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 6 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 8 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 9 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 9 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 10 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 12 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 13 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 14 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 14 hodinami
Suroviny:
mouka chlebová pšeničná,
droždí,
voda,
sůl,
olej olivový,
rozmarýn čerstvý,
brambory,
sůl hrubozrnná
Komentáře (9)