Kančí gulášek
Pro milovníky zvěřiny je jistě tento guláš z kančího masa jako dělaný. Kančí maso je tučnější, ale libovější a výživnější. S divokým kořením si skvěle notují a ideálně je doplňuje také jemný bramborový knedlík. Navrch patří už jen čerstvá cibulka.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme na sádle dohněda. Přidáme na kostičky nakrájené maso a zprudka osmažíme, aby se zatáhlo a nepustilo šťávu. Zalijeme horkou vodou, přidáme veškeré koření a vaříme do změknutí masa.
Krok 2: Potom přidáme nastrouhaný česnek, zahustíme pohankovou krupicí a ještě chvíli vaříme. Podle chuti dosolíme a dopepříme. Podáváme s čerstvou cibulkou pokrájenou na kolečka.
Krok 3: Bramborové knedlíky: Dopředu uvaříme brambory, necháme je zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Vytvarujeme 3 knedlíky a vaříme ve vroucí vodě 20 minut. Necháme zchladnout a poté rozkrájíme na plátky.
Zveřejněno 2. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxQk
Moje poznámka
Kančí gulášek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxQk
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 11 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 14 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 15 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 16 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílkový chlebíček
Moanka před 47 minutami
Brynzová polévka
Kajkajak před 6 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 9 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 11 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 12 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 13 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 15 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 17 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 17 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 21 hodinami
Suroviny:
maso kančí,
cibule,
sádlo,
česnek,
bobkový list,
jalovec,
koření nové koření,
paprika sušená sladká,
kmín drcený,
sůl,
pepř mletý,
krupice pohanková,
brambory,
mouka hrubá,
vejce,
sůl
Komentáře