Václavky se smaženicí

tejaja Kuchařka: tejaja

Houby 2 názory

Suroviny

Houby:
500 g maličkých václavek
1 cibule
olej
1 lžička mletého kmínu
pepř
sůl
Smaženice:
3 vejce
3 lžíce mléka
olej
bílý pepř
sůl
pažitka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme celé hubky, osolíme, okoreníme, pridáme rascu, podlejeme 3 lyžicami vody a zakryté dusíme 15 min. Občas premiešame. Šťavy nemá ostať skoro nič.

  2. Na panvici rozohrejeme troška oleja a vylejeme naň vajcia rozšľahané s mliekom. Okoreníme, osolíme. Za stáleho miešania necháme stuhnúť.

  3. Na tanier dáme do venca huby a do stredu uložíme praženicu. Posypeme pažitkou.

Poznámka

Podpňovky (václavky) mám aj na záhrade a v trsoch boli aj malinké, ktoré mi bolo ľúto rezať. Tak dostali šancu ako celé hubky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Václavky se smaženicí

Tématické fráze: smaženice z václavek