Kančí gulášek trochu jinak

mischelinka Kuchař: mischelinka

Doba přípravy: 25min v tlakovém hrnci Jiné maso 9 názorů

Suroviny

500 g kančího masa na guláš (z kýty nebo plece)
2 větší cibule
1 lžíce koření na divočinu
1 lžíce mleté gulášové papriky
1 kostka hovězího bujónu
olej
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli téměř do hněda, přidáme nakrájené kančí maso a necháme zatáhnout. Pak přisypeme divoké koření a papriku a nakonec dolijeme vodou a přidáme bujón. Hrnec uzavřeme a necháme vařit.

  2. Po 25 minutách hrnec vypneme a necháme dojít. Pak otevřeme, přivedeme opět k varu a v hrnečku rozkvedláme mouku s trochou vody a dolijeme ke guláši. Ještě chvíli necháme projít varem. Podáváme s knedlíkem nebo chlebem a zapijeme černým pivem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kančí gulášek trochu jinak

  • Ludmila Ludmila(neregistrovaná)

    Děkuju za super recept.Dnes jsem poprvé zkusila kančí maso.U nás v rodině,kdyby se dozvěděli,že vářím kančí maso nejedli by to.Já musím být diplomat.Každý má jiný názor na postup vaření.Hold nemůžete se zavděčit všem.Já vám fandím a nenechte se odradit kritikou.Zdravím :-K

    Odpovědět

  • casino casino

    mischelinka:
    Píšete: "Kančí gulášek trochu jinak" S tím nelze polemizovat, ani kdyby to byl gulášek z prasečích oušek:-D
    "Masox" také občas používám..., dokonce i do guláše, pokud potřebuji připravit více šťávy k dalšímu požití.
    Ale, pokud byste vařila GULÁŠ tradičně, t.j. bez použití toho "ďáblova" vynálezu;-), tak byste sama seznala, že "masox" až tak nutný není:-)

    Proč necháváte "nakrájené kančí maso a necháme zatáhnout", když ho pak stejně mučíte dalším vařením...:-?

    SOUHLASÍM ale s vaším komentářem: "...do gulášů rajčatový protlak,který však podle mne dokonale potlačí chuť...":yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Kamilka, niekto cítil potrebu rýpať...ber to tak a povznes sa na to.

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka(autorka receptu)

    Masox pochopitelně dávat nikdo nemusí,stačí osolit.Masox pouze zvýrazní chuť masa.Taky je tu spoustu receptů kde se dává do gulášů rajčatový protlak,který však podle mne dokonale potlačí chutˇmasa,ale cítím rajskou(vlastní zkušenost)ale rozhodně to neznamená,že budu hanit tyto recepty.Každý máme jiné chutě.Taky nechápu proč tady propíráte knedlík,když tu na něj neuvádím recept a mimochodem,je domácí,dělaný v pekárně,chuťově výborný a že tak nevypadá za to fakt nemůžu.No hold asi nebudu odbornice na vření ;-)Nic proti gustu

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    tejaja;špagetka - Máte obě pravdu, sama domácí houskový knedlík neumím a opravdu nebylo uvedeno, že je domácí. Už do toho nebudu kecat...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eliška Havelková: U nás sa robia knedle len páperové, ľahúčke, z kysnutého cesta. Knedlík nesmie byť hutný, zemiakový nedostať v obchode vôbec ani ho nikto nerobí, nie je to zvykom, žemľový v obchode tiež nekúpite a málokto ho urobí doma, skôr tí, ktorí pršli z iných končín.
    http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliška Havelková: nevidím nic špatného na kupovaném knedlíku. Také si ráda občas koupím kvalitní hotový knedlík. V receptu není psáno, že je to knedlík doma dělaný současně s gulášem, takže je jen na autorce, jakou přílohu použila.

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    A knedlík je podle mě kupovaný - má takový ten vatovitý vzhled.

    Odpovědět

  • Eliška Havelková Eliška Havelková(neregistrovaný)

    Kdyby se mi dostalo do ruky kančí maso, URČITĚ bych tam nedávala masox.:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: kančí guláš s černým pivem kanči s rajcaty jaké koření se dává do kančího guláše dává se do kančího guláše hořčice co do kancího guláše na zvýraznění chutí doporučit recept kančí guláš s houbami jakou chuť má kančí maso kanci bujón kdy se dává rajčatový protlak do gulase kdy se dává masox do guláše kančí maso v tlakovém hrnci dava se do gulase hořčice guláš z kancího kančí. guláš recept top recepty kanči guláš recept ma kanci maso vření tlakový hrnec co z kancího masa kančí guláš s rajčaty doba vreni v tlakovem hrnci

Zapomněl/a jsem heslo