Zelné závitky v tomatové omáčce
Ochutnejte toto jednoduché a výborné jídlo. Zelné závitky plněné šťavnatým mletým masem uvaříte doměkka v jednoduché omáčce z rajčatového protlaku. Jako přílohu podávejte nejlépe rýži.
Postup přípravy
Krok 1: V hluboké míse smícháme mleté maso s oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulkou a na kostičky nakrájenou anglickou slaninou.
Krok 2: Přidáme propasírovaný česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Směs promícháme a zahustíme ji strouhankou. Promíchané maso navlhčenýma rukama tvarujeme do menších bochánků.
Krok 3: Hlávku zelí opláchneme a odstraníme košťál, aby se listy daly snadno oddělit. Hlávku v celku vložíme do velkého hrnce a zalijeme (spaříme) ji vroucí vodou z konvice. Necháme 3 minuty stát. Pak ji vyndáme a pokusíme se opatrně odloupnout jednotlivé listy. Pokud by stále praskaly, vrátíme hlávku zpět do hrnce s horkou vodou a ještě chvíli necháme listy změknout.
Krok 4: Odloupané a osušené listy rozprostřeme na pracovní plochu (vnitřní stranu můžeme lehce posolit) a do středu každého listu vložíme masový bochánek. Poté vše zabalíme a zpevníme provázkem na vaření.
Krok 5: Ve velkém hrnci rozehřejeme vývar. Dále vmícháme rajčatový protlak. Omáčku ještě trochu dochutíme cukrem a podle vlastní chuti přilijeme trochu octa.
Krok 6: Do omáčky vložíme zelné balíčky a na mírném ohni vaříme asi 30 minut.
Krok 7: Potom balíčky vyndáme a omáčku zahustíme instantní jíškou. Můžeme i dosolit. Balíčky vrátíme do omáčky a necháme posledních deset minut probublat.
Krok 8: Nejlepší přílohou k tomuto jídlu je rýže.
Zveřejněno 8. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelné závitky v tomatové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YWJ
Moje poznámka
Zelné závitky v tomatové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6YWJ
Nejnovější recepty
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Přidáno před 7 hodinami
Závin s červenou cibulí
Přidáno před 8 hodinami
Jednoduchý ORGASMUS
Přidáno před 11 hodinami
Vepřová plec dušená na divoko
Přidáno před 11 hodinami
Knedlíky z toustového chleba
Přidáno před 11 hodinami
Mini listové zákusky s krémem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
radbastim před 3 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Lucie Hertlova před 4 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hanka6 před 4 hodinami
Polévka Durčina
Kajkajak před 6 hodinami
Dušené vepřové na víně se švestkami
Johanek před 7 hodinami
Křenové fazole
Kocicka65 před 7 hodinami
Měkoučké vánoční perníčky se škrobem
Evik.ka před 7 hodinami
Buchtičky s krémem
Battova před 8 hodinami
Zelný salát do zásoby
jitka78 před 9 hodinami
Jablkovo-ořechová bábovka
pazderka83 před 10 hodinami
Suroviny:
maso mleté,
cibule,
slanina anglická,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
zelí hlávkové,
vývar zeleninový,
protlak rajčatový,
cukr,
ocet,
jíška
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.