Postup přípravy
ořechy, kypřicí prášek, kefír, mouku a směs pečlivě promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a poklademe kuličkami hroznového vína. Aby víno nezůstalo na spodku bábovky, kuličky ještě koncem vařečky vpravíme do těsta (ne moc do krajů). Krok 5: Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40-50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto správně propečené. Po vytažení by špejle měla z těsta vyjít suchá. Krok 6: Necháme chvíli zchladnout a vyklopíme.
Zveřejněno 17. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxG6
Moje poznámka
Kefírová bábovka s hroznovým vínem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJxG6
Nejnovější recepty
Pivní cibulačka
Přidáno před 8 hodinami
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
Přidáno před 9 hodinami
Dvoubarevná vláčná bábovka
Přidáno před 13 hodinami
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno 7. 10. 2025 21:36:25
Mrkvová bábovka
Přidáno 7. 10. 2025 14:47:02
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno 7. 10. 2025 11:29:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché vepřo-knedlo-zelo
VeronikaRob před 1 hodinou
Vláčný mrkvový dort
Ashelin před 3 hodinami
Kedlubnové zelí
Bernardy@telecom.cz před 4 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
Komberec před 6 hodinami
Celerová pomazánka
Majkaa před 8 hodinami
Tažený štrúdl
MarekvariMiskovi před 8 hodinami
Dětská jablečná přesnídávka II
jana.kulkova před 9 hodinami
Suroviny:
kefír,
mouka polohrubá,
cukr krupice,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
ořechy mleté,
máslo,
vejce,
voda,
víno hroznové,
tuk,
strouhanka
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.