Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefírová bábovka s hroznovým vínem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Formu na bábovku důkladně vymažeme tukem a vysypeme strouhankou nebo kokosem. Krok 2: V misce ušleháme 3 bílky se 4 lžícemi vody do nadýchaného sněhu. Krok 3: Do druhé mísy dáme 3 žloutky, vanilkový cukr, cukr krupici, změklé máslo a ušleháme do pěny. Přidáme
ořechy, kypřicí prášek, kefír, mouku a směs pečlivě promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a poklademe kuličkami hroznového vína. Aby víno nezůstalo na spodku bábovky, kuličky ještě koncem vařečky vpravíme do těsta (ne moc do krajů). Krok 5: Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C zhruba 40-50 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je těsto správně propečené. Po vytažení by špejle měla z těsta vyjít suchá. Krok 6: Necháme chvíli zchladnout a vyklopíme.

TIP: Jak vyklopit bábovku z formy

Zveřejněno 17. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová bábovka s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJxG6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kefírová bábovka s hroznovým vínem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJxG6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kefír, mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek do pečiva, cukr vanilkový, ořechy mleté, máslo, vejce, voda, víno hroznové, tuk, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu