Farmářská minestrone
Pokud máte rádi husté a syté polévky, tahle je přesně pro vás. Farmářská minestrone je plná zeleniny, fazolí a těstovin. Je skvěle ochucená a s kouskem pečiva skvěle nahradí hlavní jídlo.
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm osmažíme dosklovita.
Krok 2: Mrkev a tuřín očistíme, nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Zeleninu pak společně krátce orestujeme.
Krok 3: Vmícháme konzervu krájených rajčat, rajčatový protlak, sušené bylinky a vše zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut.
Krok 4: Do základu vsypeme těstoviny a společně vaříme asi 5 minut.
Krok 5: Fazole na sítu propláchneme pod tekoucí vodou, přidáme do polévky a necháme přejít varem.
Krok 6: Nakonec polévku ochutíme čerstvou petrželkou, podle potřeby osolíme a dochutíme čerstvě mletým černým nebo barevným pepřem.
Zveřejněno 26. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Farmářská minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2WA
Moje poznámka
Farmářská minestrone
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZ2WA
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 3 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 14 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 18 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 22 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 58 minutami
Kuřecí kousky se žampiony v sýrové omáčce
Lucie 66 před 1 hodinou
Půlnoční flamendr
Slavista62 před 3 hodinami
Vepřový flamendr z kýty podle starého receptu
Slavista62 před 3 hodinami
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 12 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 12 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 16 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 16 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 18 hodinami
Suroviny:
cibule,
olej,
mrkev,
tuřín,
rajče,
protlak rajčatový,
bylinky,
vývar zeleninový,
těstoviny,
fazole červené ve slaném nálevu,
nať petrželová,
sůl,
pepř mletý
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.