

Šneky
Suroviny
- 300 ml vody
- 90 g Hery
- 110 g cukru
- 30 g droždí
- vejce
- 630-650 g hladké mouky
- špetka soli
- Na potření:
- mléko
- trocha cukru
- kousek vejce (můžeme tu trošku odebrat z rozšlehaného vejce, které přijde do pekárny)
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pečky v pořadí tekutiny, sypké. (Pokud pekárna předehřívá, nejdřív dáme na dno tenké plátky Hery. Nemá-li předehřev, Heru dáme rozpuštěnou, prochladlou.) Použijeme program Těsto.
Vykynuté těsto na vále znovu propracujeme (pokud lepí, opatrně podsypneme moukou) a rozdělíme na 8 dílů.
Z každého uválíme váleček, svineme do tvaru šneka, konec zastrčíme dospodu a necháme na plechu kynout.
Potřené oslazeným mlékem s trochou vajíčka dáme péct do vyhřáté trouby. Během pečení ještě jednou potřeme. Pekla jsem asi 25 minut při 190°C.
Poznámka od kuchařky
Šneky jsou sladší, ale ne přeslazené a dají se i plnit různými náplněmi.