Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z červené čočky

Červená čočka je zástupce luštěnin, která je velmi dobře stravitelná a nenadýmá tak, jako ostatní luštěniny. Spolu s mrkví tvoří základ lahodné omáčky, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji spolu se solí na lžíci oleje. Vložíme očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev a krátce ji orestujeme. Krok 2: Přidáme propláchnutou červenou čočku  a  zalijeme ji vodou. Přidáme trochu čerstvých nebo sušených nasekaných bylinek a vaříme na mírném plameni (čočka ráda utíká při prudkém varu z hrnce) 15-20 minut. Krok 3: Když je čočka uvařená, rozmixujeme ji ponorným mixérem na hladkou kaši a dochutíme sójovou omáčkou a octem podle chuti. Krok 4: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Podáváme polité omáčkou.

TIP: Jak udělat domácí barevné těstoviny

Zveřejněno 11. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvrj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvrj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, sůl, olej, mrkev, čočka červená, voda, majoránka, saturejka, bazalka čerstvá, omáčka sojová, ocet, těstoviny celozrnné

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu